Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 09:44

Dolar kan kaybediyor! Türk Lirası yeniden sahnede | İşte döviz piyasalarında son durum

Piyasaların gözü cuma günü gerçekleşecek Jackson Hole toplantısına çevrilmişken, dün 2 Ağustos’tan bu yana ilk defa 8,40’ın altında günü tamamlayan dolar fiyatları bu sabah 8,38 – 8,40 lira bandından işlem görüyor.

Dolar kan kaybediyor! Türk Lirası yeniden sahnede | İşte döviz piyasalarında son durum
dolar,altın,euro,döviz,türk lirası,gram altın,çeyrek altın

Geçtiğimiz hafta Türk Lirası TCMB’nin faiz kararı sonrası elde ettiği kazançlarını kısmen korumaya devam etti. Faiz indirim beklentilerinin şuan için masadan kalkmış olması dolar/TL kurunda yükselişlerin bir miktar baskılanmasına yol açtı.

Piyasaların gözü ise bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alım hızını azaltımının zamanlaması için Başkan Jerome Powell'ın cuma günü yapacağı Jackson Hole toplantısına çevrildi.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında  toparlanırken, TL de benzer seyir izledi. 8,50 direncinin altında hareket eden dolar kuru, dün 2 Ağustos’tan bu yana ilk defa 8,40’ın altında günü tamamladı. Kur bu sabah 8,38 – 8,40 lira bandında işlem görüyor.

Euro/TL de 9,90'ın altındaki hareketlerini bugün de sürdürürken hafta ortasında yüzde 0,47 değer kaybı ile 9,84 lira seviyelerinde bulunuyor.

REZERVLER GÜÇLENDİ, TL DEĞER KAZANDI

IMF üye ülke rezervlerini güçlendirmek amacıyla ilk kez 650 milyar dolar rezerv dağıtımı yaptı. Türkiye’nin payına 6,4 milyar dolar düşerken, para dün itibariyle hesaplara yattı. Böylelikle TCMB brüt rezervi 115 milyar dolar civarına yükseldi. Rezervlerin güçlenmesi Türk Lirası'nın da değer kazanmasına yol açtı. 

 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumluyor:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...