Tgrt Haber
13 Ekim 2021 15:02

Dolar kuru yeni zirveyi gördü

Dün 9,05 ile zirveyi gören dolar fiyatı ABD enflasyonunun beklentinin üzerinde gelmesiyle 9,09 ile yeni rekor seviyeye yükseldi. Euro ise 10,50 seviyelerinde hareket ediyor.

Dolar kuru yeni zirveyi gördü
dolar,euro,döviz,türk lirası

Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Meclis’teki sunumunda yaptığı açıklamalar sonrası hareketlenmişti. Kavcıoğlu’nun kurdaki yükselişin faizle ilgisi olmadığını söylemesinin ardından dolar/TL 9 liranın üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Piyasaların merakla beklediği ABD Eylül enflasyon verileri açıklandı. ABD'de tüketici fiyat endeksi Eylül'de yüzde 5,4 artış kaydetti. Beklenti artışın yüzde 5,3 olması yönündeydi.

ABD enflasyonunun beklentinin üzerinde gelmesiyle 9,09 ile yeni rekor seviyeye yükseldi. Euro ise 10,50 seviyelerinde hareket ediyor. 

Eylül ayında yüzde 7 değer kaybı yaşayan TL, Ekim ayının ilk yarısında yüzde 2'ye yakın değer kaybetti, sene başı kayıp ise yüzde 22'ye çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...