Tgrt Haber
16 Aralık 2021 09:06

Dolar Merkez Bankası faiz kararı öncesi 15 TL oldu

Dolar Merkez Bankası faiz kararı öncesinde 15 TL'yi geçti ve rekorunu yeniden güncelledi. Euro/TL ise 17 TL seviyesine yükselerek dolardaki rekoru takip etti.

Dolar Merkez Bankası faiz kararı öncesi 15 TL oldu
dolar,euro,islam memiş

Dolar/TL kuru dün akşamki Fed faiz toplantısı ve bugünkü TCMB faiz kararı öncesinde yükselişine devam etti. Dolar/TL dün akşam 14,81'in üzerini test ederken, Euro/TL 16,72 seviyelerini gördü. Kur bugün 15,26 TL'yi geçti ve rekorunu yeniden güncelledi. Euro/TL ise 17 TL seviyesine yükselerek dolardaki rekoru takip etti.

Piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Kasım'da çekirdek TÜFE'nin kısmi gerileme göstermesi nedeniyle Merkez Bankasının 16 Aralık'ta yapılacak yılın son PPK toplantısında da faiz indirmesini beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir gazeteci ile yaptığı görüşmede ‘kesinlikle faiz artışı olmayacağı’nı söylemesi bu olasılığı daha da güçlendirdi.

FAİZLERDE 100 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLENİYOR

Piyasa Merkez Bankası’nın faizlerde 100 baz puan indireceği konusunda hemfikir. Faiz ve enflasyon makasının giderek açılması, üretici fiyatlarındaki rekor seviyelerin tüketiciye gelecek aylarda yansıyacağı ve dövizdeki yüksek seviyeler nedeniyle enflasyonun 2022'in ilk çeyreğinde daha da artması bekleniyor. Fakat yeni ekonomi politikası olarak adlandırılan uygulamada faizlerdeki düşüşün enflasyonu da düşüreceği öngörülüyor.

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ VE FAİZ KARARI YORUMU

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaların küresel çapta 20 merkez bankasının faiz kararına odaklandığının altını çizerken yurt içinde bugün açıklanacak Merkez Banaksı faiz kararının dolar/TL kuru için önemli olduğunu vurguladı.

Piyasaların 100 baz puan indirim beklentisinde olgunu belirten İslam Memiş TCMB’nin faiz indirimini pas geçme ya da faiz artırma ihtimalinin payaslalaır rahatlatacağını ve aşağı yönlü hareketleneceğini ifade etse de genel görüntünün indirim olduğunu vurguladı.

İslam Memiş geçtiğimiz günlerde dolar/TL kurundaki yükselişe bağlı olarak ''Özellikle döviz borcu olan insanlar ciddi anlamda tedirgin. Bu kaygının ortadan kalkması için de faiz ayarıyla oynamamak gerektiğini düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasaları yorumladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...