Tgrt Haber
08 Ağustos 2018 09:46

Dolar ne kadar 8 Ağustos güncel fiyatı ne kadar kaç TL? Dolar artacak mı, yorumlar ve analiz!

Dolar ne kadar, kaç TL? merak edilen sorular arasında. Tarihi zirveyi gören dolar/TL, bugüne 5.20 TL seviyesinin üzerinden başladı. Peki dolar ne kadar olur, dolar fiyatı artacak mı? Güncel yorumlar ve analizler haberimizde...

Dolar ne kadar 8 Ağustos güncel fiyatı ne kadar kaç TL? Dolar artacak mı, yorumlar ve analiz!
dolar,,dolar yorumları,,dolar ne kadar,,dolar kaç tl,

Dolar ne kadar oldu? sorusunun cevabı burada. Dolar/TL önceki gün illikit piyasada 5.4250 ile tarihi zirveyi gördükten sonra dün sabah 5.18 seviyesine kadar gerilese de, günün kalanında 5.30 seviyesinin etrafında dalgalandı. Dolar yükselecek mi? Piyasada gözler TCMB ve hükümet tarafına çevrilirken; bankacılar, piyasada kalıcı bir iyileşme için ABD ile ilişkiler konusunda net bir açıklama yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda ABD'ye giden Türk heyetinin temaslarından gelecek açıklamalar yakından izleniyor.

Türkiye-ABD arasında ön mutabakat sağlandığı ve bir heyetin ABD'ye gideceği haberi sonrasında TL'nin bir miktar durulduğunu söyleyen bir bankacı, Reuters'a yaptığı açıklamada, kurda önceki gece yaşanan hızlı artış sonrası yerli yatırımcının satış tarafında olduğunu söyledi. Bankacı, "Bu çerçevede 500 milyon dolar civarında satış yapıldığı tahmin ediliyor. Bu sırada piyasada yeniden faiz artımı beklentileri de konuşulmaya başlandı." dedi.

Bugüne bakıldıüğında dolar ve eurodaki yüksek seyrin devam ettiği görülüyor. Dolar sabah ilk işlemleri 5.24 TL seviyesinden geçerken, euro 6.11 TL seviyelerinde.

08.08.2018 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Muammer Demir, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Kurda dün 5.42 ile görülen yeni bir rekor seviyenin ardından sabah saatlerinde Türkiye’den bir heyetin ABD ile ön mutabakatta anlaştığı ve 2 gün içerisinde ABD’ye giderek müzakerelere devam edileceği haberlerinin gelmesiyle 5.18’e kadar geri çekildi fakat daha aşağı seviyeleri de göremeyerek yönünü tekrar yukarı çevirdi. ABD ile Türkiye arasındaki gerginlik açısından önem arz eden görüşme öncesinde Çavuşoğlu-Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmesini açıklayan ABD dışişleri bakanının açıklamaları sonrası iki ülke arasındaki gerilimin yaşanacak bu gelişmeler sonrasında ne şekil alacağı merak konusu olmayı sürdürecek.

Bu belirsizlik ve beklentiler eşliğinde kurda bugün 5.21-5.18 destekleri üzerinde kalındıkça yukarı yönlü istek devam edebilir. Bu durumda 5.28 ilk direnç olacakken aşılması durumunda 5.3350 ve 5.3650 sonraki dirençler olarak takip edilecek. ABD’den gelebilecek olumlu bir haberde kurun 5.18 altında 5.10’a doğru geri çekilmesi mümkün olabilir. (Ahlatcı Yatırım)

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Türk lirası, ABD – Türkiye arasında bir ön mutabakat sağlandığı ve Türkiye’den bir heyetin Washingtona’a gideceğine yönelik gelen haber akışı ile birlikte kayıplarının ufak bir kısmını telafi ederek 5,20 seviyesi altını test etti. Ancak, TL’deki söz konusu oldukça sınırlı kaldığını ve kurun yeniden 5,20 üzerine yerleşmiş olduğunu görüyoruz. Bu noktada, USDTRY paritesinin 5’li seviyelere yükselmesindeki temel nedenin ABD – Türkiye arasındaki diplomatik sorunlar olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Dolayısı ile kurdaki yükseliş hareketinin durulması ve yeniden 5 seviyesi altına gerileyebilmesi açısından ABD – Türkiye ilişkilerine yönelik olumlu veri akışının devamına ve detaylı açıklamalara ihtiyaç var. Böyle bir veri akışının oluşmaması ya da iki ülke arasındaki ilişkilerde yapıcı gelişmelerin yaşanmaması durumunda USDTRY paritesinin 5,20 seviyesi üzerindeki hareketine devam etmesini bekleriz.

Kurun bugün içerisinde 5,20 – 5,27 seviyeleri arasında seyretmesini bekliyoruz. Bugün veri akışı açısından oldukça sakin geçecek. Kurdaki görünümü etkileyebilecek önemli bir veri açıklaması bulunmamakta. USDTRY paritesi bu sabah saatleri itibariyle 5,25’li seviyelerden işlem görüyor. Kurun rekor seviyelerde seyrediyor olması nedeniyle düşüş hareketlerinde destek görevi görebilecek ya da yükseliş hareketlerinde sınırlayıcı rol üstlenebilecek güçlü bir destek / direnç seviyemiz bulunmamakta. (Tacirler Yatırım)

 
Yusuf Kavak, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru Yorumu

Kurda dün, tartışmaların odak noktasında yine; ABD-Türkiye ilişkileri vardı. Pazartesi günü iki ülke arasında mutabakat sağlandığı ve Türk heyetinin ABD’ye gideceği yönünde çıkan haberlere istinaden ABD Dışişlerinden gelen açıklamada: “Böyle bir anlaşma yapsaydık Papaz Brunson burada(ABD), evinde olurdu” denildi. Yurtiçi tarafta ise; Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyetin ABD’ye gitmek üzere yola çıktığı ve ilk görülmenin yarın(bugün) yapılacağı belirtildi. Kur tarafında ABD ve Türkiye arasındaki yaptırım konusu kadar önemli diğer gelişmeler ise; ABD’nin, İran’a yönelik olarak başlatmış olduğu yaptırımlara bu ülke ile iş yapan diğer ülkeleri de dahil edeceğinin Başkan Trump tarafından açıklanmasıydı. Bu açıklamaya ilaveten bazı uluslararası yatırım kuruluşlarının da Türkiye’ye yönelik uyarıları sonrasında; CDS priminin 352 seviyesinin, 10 yıllık tahvil faizlerinin ise yüzde 20’nin üzerine çıkması ile kur tarafında 5.38 ‘e yakın fiyatlama görüldü.

Bugün, yurt içi tarafta yine öncelikli olarak ABD-Türkiye sorununa dair gelişmeleri takipte olacağız. Küresel risk unsurlarının da izleneceği günde; tahvil ve CDS primi gibi makroekonomik göstergelerin durumu da önemli olacak. Ayrıca, TCMB’den gelebilecek olası hamleler de geçici de olsa kur üzerinde etkili olabilir. Kur için bu aşamada teknik seviye belirtmenin ise anlamsız olacağı düşüncesindeyiz. (Işık FX)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...