Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 14:19

Merkez Bankası faiz kararı sonrası Dolar’da son durum! Dolar ne kadar oldu?

Yeni günün öğle saatlerinde doların Türk Lirası karşısındaki değeri tekrar araştırılıyor. Döviz kurundaki hareketlilik yatırımcının radarında. Peki dolarda son durum ne? Dolar fiyatlarında hareketlilik var mı? Dolar ne kadar oldu? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı sonrası Dolar’da son durum! Dolar ne kadar oldu?
Merkez Bankası,Dolarda son durum,dolar fiyatları,dolar ne kadar?,dolar

Döviz kurundaki hareketlilik Türkiye gündeminden düşmüyor. Ocak 2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası yılın ilk faiz toplantısı sonrası saatler 14:00'ü gösterdiğinde faiz kararı ve faiz karar metnini duyurdu. Buna göre, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini değiştirmeyerek sabit tuttu. Böylece TCMB 4 faiz toplantısı sonrası faizi değiştirmemiş oldu. Merkez Bankası 2021 yılının son aylarında ise üst üste 4 kez faiz indirimi gerçekleştirerek faizi yüzde 14'e çekmişti.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 95,5 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,1370'ten alıcı buluyor.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu sene 4 faiz artışına gideceğine ilişkin beklentiler sonrası varlık fiyatlarındaki dengelenme sürecinin devam ettiğini belirtti. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin de küresel ölçekte risk algısını artırdığına değinen uzmanlar, konuyla ilgili gelişmelerin piyasalar üzerinde etkili olacağını vurguladı.

GÖZLER TEKRAR PİYASADA

Merkez Bankası’nın kararı sonrası gözler yine piyasada altın, dolar ve euro’ya çevrildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı dolar oldu. Vatandaşlar, yeni günde de dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 19 Ocak gününü 13.45 lira olarak tamamlayan dolar, yeni güne de yatay seviyede başladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklayacağı 20 Ocak günü saat 11.21'de Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 13,51 seviyelerinde işlem görüyordu. Aynı dakikalarda euro 15,37'den, sterlin ise 18,45'ten işlemde duruyordu.

DOLAR’DA SON DURUM

Vatandaş ve yatırımcı dolardaki son durumu merak ediyor. ‘Dolar fiyatlarında artış oldu mu?’, ‘Dolar ne kadar oldu?’, ‘Merkez Bankası kararı dolara etki etti mi?’ gibi sorulara cevap arandı.

20 Ocak 2022 Saat 14:15 itibariyle dolarda alış fiyatı 13,36 satış fiyatı ise 13,37’den gösteriliyor. Güncellemeler devam ettikçe dolar fiyatlarında 13,39 seviyeleri de anlık görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...