Tgrt Haber
01 Aralık 2021 09:48

Dolar nereye kadar düşer? İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin

Sabah saatlerinden itibaren 1 Aralık dolar fiyatı yoğun bir şekilde aranıyor. Son dönemde birikimiyle dolar alan yatırımcılar alış satış fiyatlarındaki gelişmeleri takip ediyor ve uzman yorumlarını araştırıyor. “Dolar bugün kaç TL? Yükseliş devam edecek mi, düşecek mi? Dolar almalı mı satmalı mı?" sorularına cevap arayan yatırımcılar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten son dakika dolar yorumu geldi. İşte rekor sonrası piyasalarda son durum...

Dolar nereye kadar düşer? İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin
dolar,euro,İslam Memiş

SİNEM ERYILMAZ

Dünkü işlem gününde yükselişin hız kazandığı dolar/TL kuru 13,96 ile tarihi rekor seviyesini tazeledi. Ancak sabah sattlerinde bu bölgede tutunamayan kur gelen satışlarla 12,93 seviyesine kadar geri çekildi. Kur daha sonra yönünü yeniden yukarı çevirerek 13,88'e çıktı.

Dolar kurunda gözler Cuma günü açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Döviz kuru yüksek kaldıkça enflasyon rakamları yüksek kalmaya devam eder. Enflasyonun vermiş olduğu cari açık rakamlarındaki olumsuz verilerine de dikkat etmek gerekiyor. O yüzden Türkiye’nin şu andaki önceliğinin döviz kurlarını, devamında da enflasyon rakamını düşürmesi gerekiyor. Dün açıklanan yüzde 7,4’lük büyüme rakamlarının enflasyona olumlu katkısı için döviz kurunun gerilemesinin gerektiğini hatırlatmak isterim. Yüksek bir tansiyon var. Dolayısıyla yüksek kurla enflasyon mücadelesi olumsuz kalır” dedi.

“AÇIKLANAN VE HİSSEDİLEN ENFLASYON MAKASI ARTIYOR”

Açıklanacak enflasyon rakamlarına ilişkin de değerlendirmede bulunan İslam Memiş, “Enflasyon yükselmeye devam eder, çünkü yüksek bir kur var. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon ile hanehalkının hissettiği enflasyonun makas aralığı her geçen gün açılmaya devam ediyor. 2022 yılının ilk çeyreğine kadar bu yükseliş trendinin devam edeceğini tahmin ediyorum. Bunu da dolar kurundaki yükselişlere bağlıyorum” ifadelerini kullandı.

“11 LİRANIN ALTI DOLAR İÇİN ARTIK ZOR”

“Döviz kurunda geçen haftadan itibaren düşüş trendi beklediğimi ifade ettim. Ancak hızlı bir toparlanma oldu. Çünkü bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız yine düşük enflasyon ve enflasyonla mücadele vurgusu yaptı” diyen İslam Memiş, “Merkez Bankası’nın da faiz indirme olasılığı güçlenmiş oldu. Piyasalar da bunu yavaş yavaş satın aldığı için döviz kuru düşmüyor. Dolayısıyla Merkez Bankası faiz indirmeye devam ettikçe döviz kuru yüksek kalabilir. Mutlaka bir kâr satışı bekleniyor ama bugünkü koşullarda 11,40 seviyesinin altındaki rakamlar artık zor” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...