Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2013 14:37

Dolar tarihi zirvede

Bankalararası piyasada dolar/TL paritesi 2,1037 ile tarihin en yüksek seviyesini gördü

Dolar tarihi zirvede
Dolar tarihi zirvede, dolar zirvede, tarihi seviye, bankalararası piyasada,

Yurt dışı piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olduğu günde Türk lirası, yurtiçinde yaşanan politik gelişmelerin etkisi ile dolar karşısında tarihi en düşük seviyesine geriledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın salı günü gerçekleştirdiği "2014 yılı para ve kur politikası" toplantısında aralık ayı ve 2014 yılı ocak ayının sonuna kadar asgari 6 milyar dolara kadar döviz satışı yapacağını duyurmasının ardından TL'de başlayan değerlenme, yaşanan son gelişmelerin etkisiyle tersine döndü. Bankalararası piyasalarda dolar/TL paritesi 2,1037 ile tarihi en yüksek seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda 2,0990 seviyelerinde dengelendi.
Analistler, Noel tatili nedeniyle alım-satım işlemlerinin yeni yıla kadar düşük hacimli ve volatilitenin yüksek olmasına yol açabileceğini belirtirken, yurt dışında ABD haftalık işsizlik başvurusu verisinin yurt içinde ise Milli Güvenlik Kurulu (MGK) öncesi ve sonrasında yapılacak açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...