Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2021 09:27

Dolar ve altın Powell'a odaklandı: Kritik saat için geri sayım başladı

Küresel yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda bugün vereceği mesajlara odaklandı. Toplantı öncesi dolar fiyatları yönünü yukarı çevirerek 8,40 lira olurken, altının ons fiyatı da jeopolitik risklerin artmasıyla hafif yükselişe geçti.

Dolar ve altın Powell'a odaklandı: Kritik saat için geri sayım başladı
dolar,altın,gram altın,çeyrek altın,euro,kur,türk lirası

Piyasalarda gözler Türkiye'de Ekonomik Güven Endeksi, dünyada Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı açıklamalarda olacak.

Fed'in takviminde yer alan bilgilerde, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Toplantısı'nda yapacağı konuşmanın temasının "Ekonomik Görünüm" olacağı belirtildi. Powell'ın Fed'in varlık alımlarını azaltma zamanlamasına yönelik ipucu verip vermeyeceği ise büyük bir merak konusu.

Fed Başkanının konuşmasında ekonomik görünüme dair değerlendirmelerde bulunması beklenirken analistler, varlık alımlarının azaltılması konusunda güçlü bir sözle yönlendirme olasılığının düşük olduğunu belirtti. Salgının ekonomiye yönelik risklerinin devam ettiğine işaret eden analistler, Powell'ın açıkça mesaj vermekten kaçınacağını ifade etti.

DOLAR YÜKSELİYOR

Üst üste 4 gündür gerileyen ve 8,50 direncinin altında hareket eden dolar kuru düşüşünü dün sonlandırmış 8,37'den başladığı günü 8,38'den tamamlamıştı. Dolar/TL bu sabah yükselişle 8,40 seviyelerinden işlem görüyor. Euro/TL de sakin bir açılış yaptığı haftanın son işlem gününde 9,86-9,88 düzeyinden değerleniyor.

JEOPOLİTİK RİSKLER GÜVENLİ LİMANA DÖNÜŞ BAŞLATTI

Altın piyasalarının da en önemli gündem maddesi bugünkü toplantı olacak. Altın, Fed'in Jackson Hole konferansında vereceği mesajlar beklerken, jeopolitik risklerin yatırımcıyı güvenli limana yönlendirmesiyle de bir miktar yükseliş yaşadı. Altın haftayı yüzde 1 değer kazancı ile kapatmaya hazırlanırken, cuma günü ons fiyatı yüzde 0,59 yükseldi ve 1802 dolar seviyesine çıktı.

Gram altın 482 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın 789 liradan satışa sunuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...