Tgrt Haber
16 Haziran 2021 07:03

Dolar ve altın yükselişte

NATO zirvesi kapsamında gerçekleşen Türkiye-ABD görüşmesinin ardından haftaya düşüşle başlayarak 8,30'a kadar gerileyen dolar, yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Dolar ve altın yükselişte
dolar,altın,döviz,ekonomi,enflasyon

Türkiye ile ABD arasındaki bazı ihtilaflı konularda piyasaların beklediği “net pozitif mesaj” gelmedi. Bu durum jeopolitik risk algısının yükselmesine neden oldu. Dolar 8,60 seviyelerine yaklaşırken gram altın ise yeniden 510 liranın üzerine çıktı.

GÖZLER FED ve TCMB'de

Piyasalar bugünkü ABD Merkez Bankası (FED) ile yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantılarına kilitlenmiş durumda. FED’in "varlık alımlarını azaltmaya başlaması" yönünde mesaj verebileceğini belirten analistler TCMB'nin ise faizleri sabit tutacağını öngörüyor.

PİYASALARDA SERT HAREKETLER BEKLENMİYOR

FED’in adımının sıkılaştırmadan çok normalleşme olarak görülmesi gerektiğini belirten İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “'Geçtiğimiz yıl verilen aşırı likiditeye artık ekonomi gerek duyuyor mu?' noktasındayız” dedi.  FED’in enflasyonun geçici olduğu konusunda piyasayı ikna ettiğini belirten Manukyan, FED’in söyleminin net bir şekilde görülmemesi durumunda enflasyon dinamiklerinin tekrar ortaya çıkacağını söyledi.  Manukyan, açıklamalarının devamında ise “Azaltmaya gidilmesini bir hata olarak görmüyorum, aksine gidilmemesi hata olur. Sinyal yakın zamanda, yaklaşık altı ay öncesinden verilecek. Dolayısıyla piyasalarda sert hareketler beklemiyorum. İkinci adım, faiz artırımlarına başlanması olacaktır. 2023'ün ilk yarısında mı, ikinci yarısında mı, yoksa 2022'nin sonuna denk düşecek. Bu tartışılmaya başlanacak ki, volatilite burada ortaya çıkacaktır" ifadelerine yer verdi.

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Serbest piyasada 8,5440 liradan alınan dolar, 8,5460 liradan satılıyor. 10,3680 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,3700 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5530 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3660 lira olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...