Tgrt Haber
22 Aralık 2021 15:13

Dolar ve altını sessizce solladı: Bitcoin yeniden sahnede

Geçtiğimiz haftalarda sert düşüşlerle gündeme gelen Bitcoin (BTC) ve kripto paralar yeniden yükselişe geçti. Yaşanan çöküşün ardından toparlanmaya başlayan en büyük hacimli kripto para Bitcoin 50 bin dolar seviyesine yaklaştı. Yatırımcılar tarafından “kripto paralarda son durum, Bitcoin kaç TL, ne kadar oldu?” soruları araştırılırken analistlerden kritik Bitcoin tahmini geldi. İşte kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri…

Dolar ve altını sessizce solladı: Bitcoin yeniden sahnede
Bitcoin,,BTC,,kripto para,,Ethereum,

10 Kasım’da 69 bin dolar seviyeye ulaştığından beri kripto para piyasaları keskin bir şekilde düştü. Bu düşüş yılın son ayında da devam etti. Ancak Türkiye’de yatırımcıların odağında dolar kurundaki hareketlilik ve altın fiyatları yer alırken piyasa değeri bakımından en büyük hacimli kripto para Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesine yaklaşarak ‘ben de buradayım’ mesajı verdi.

Lider kripto para birimi Bitcoin, dün başladığı  yükseliş hareketleri ile yukarı yönlü bir ivme kazandı. 45 bin dolar seviyelerinden 48 bin 700 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, kaydettiği değer artışlarına 22 Aralık Çarşamba günü de devam etti ve 49 bin 74 dolar seviyesine yükseldi.

ETHERUM BITCOIN EŞLİĞİNDE TOPARLANDI

Bir süredir 4 bin dolar fiyat seviyelerinin altında işlem gören en büyük altcoin Ethereum ise Bitcoin’e paralel olarak önemli ölçüde toparlandı. Ethereum, günün erken saatlerine gerçekleştirdiği değer artışlarının ardından 4 bin 21 dolardan işlem görüyor.

Dolar ve altını sessizce solladı: Bitcoin yeniden sahnede

BITCOIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Analistler Bitcoin fiyatında artış ivmesinin olması için 50 bin ila 53 bin dolar direncinin kırılması gerektiğini ifade ederken, bu seviyelerin üzerinde oluşacak konsolidasyonların altcoin’lerde de beklenen yükselişleri başlatmasını sağlayabileceğini söylediler. Ancak Bitcoin’in 49 bin dolar üzerinde kalmayıp yeniden 48 bin doların altına sarkacak olması durumunda bir kez daha 42 bin doların test edilme ihtimali olduğu ifade edildi.

BITCOIN’DE REKOR SONRASI YÜZDE 80’ YAKIN DÜZELTME OLABİLİR

Kripto para sektörünün en önemli analistlerinden birisi olan PlanB tarafından son yapılan Bitcoin tahminine göre, kriptoparanın sert ayı piyasasına girmekten kurtulamayacağı kaydedildi.

Analist, “İlk olarak, ben kesinlikle önümüzde yeni bir ayı piyasası olacağını düşünenlerdenim. Daha önceki yıllarda olanlar gibi bir düşüş olacak ve şu an dört yıllık döngünün bittiğini belirtenler yanılıyor. Bu ayı piyasaları tamamen volatilite odaklı ve bu seferki ayı piyasasında yüzde 80’e yakın düzeltme görebiliriz” açıklamasında bulundu.

Dolar ve altını sessizce solladı: Bitcoin yeniden sahnede

BTC İÇİN ÇILGIN TAHMİN

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, son röpörtajında Bitcoin (BTC) fiyatının uzun vadede 6 milyon dolara fırlayabileceğini iddia etti.

CNBC ile Kasım ayında yaptığı bir röportajda Saylor, Bitcoin’in sonsuza kadar yükseleceği konusunda aşırı iyimser bir tahminde bulunarak, “Bence, Bitcoin volatil olacak çünkü fiyat hareketi tüm kripto piyasasına bağlı ve yeni bir varlık, ama sonsuza kadar artacak” açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...