Tgrt Haber
26 Kasım 2021 09:07

Dolar ve euro bu sabah kaç TL? (26 Kasım 2021 dolar fiyatı)

Dolar/TL bu sabah yüzde 1,73 değer kazanarak 12,20 liradan işlem görüyor. Euro ise 13,70 liradan el değiştiriyor.

Dolar ve euro bu sabah kaç TL? (26 Kasım 2021 dolar fiyatı)
dolar,euro,döviz

ABD Dolar endeksi ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının bankanın varlık alımlarını daha hızlı azaltabileceğine işaret etmesinin ardından çarşamba günü 96,938 ile 16 ayın en yüksek seviyesini gördü. Ancak endeks dün düşüş eğilimine girdi ve bugün de düşüşünü sürdürdü.

Yurt içinde ise dolar kurunda hafta başında yaşanan sert yükseliş yerini sakin daha bir seyire bıraktı. Salı günü 13,50 seviyesine yükselen dolar/TL dün piyasa kapanışını 12 liranın altında yaptı. Analistler kurdaki düşüşlerin sınırlı kaldığını ifade ederken dolar/TL bu sabah yüzde 1,73 değer kazanarak 12,20 liradan işlem görüyor. Euro ise 13,70 liradan el değiştiriyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İkram Göktaş, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar'ın ev sahipliğinde dün akşam saatlerinde bir toplantı düzenlendi.

“GENEL DEĞERLENDİRME İÇERİSİNDE HEPSİ GÖRÜŞÜLDÜ”

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda kurlardaki oynaklık da masaya yatırıldı.

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Genel değerlendirme içerisinde bunların hepsini görüştük. Faiz indirimleri ve diğer konularda bilgilendirmeleri yaptık. Sektör, TCMB ve BDDK birbiri ile çok uyumlu ve güçlü bir şekilde iletişim içerisinde. Karşılıklı olarak, dünyanın en başarılı sektörlerinden biri olarak bankacılık sektörü bu işi yönetmektedir. Bu değerlendirmeyi zaten normal süreç içerisinde yapıyoruz. Karşılıklı görüş alışverişlerimizi, taleplerimizi ve talepleri değerlendirerek her zaman olduğu gibi süreç içerisinde bunları yerine getiriyoruz, getireceğiz. Herhangi bir problem ve sıkıntı yok. Bu toplantılar daha önceden ayarlanan toplantılar. Böyle bir olağanüstü gelişme toplantısı değil. Daha önceden planlanmış olan ve sonradan da yapılacak toplantılardan biri” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...