Tgrt Haber
03 Ocak 2022 09:37

Dolar kaç TL? İslam Memiş dolar tahmini

Yeni yıla yükselişle başlayan dolar vatandaşların ve yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçen yıl 18 TL tarihi zirvesini gören dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi açıklamasından sonra sert düşüşe geçse de ardından tekrar yükseliş seyretti. Haftanın ilk işlem gününde ''Dolar kaç TL? Euro ve sterlin ne kadar?'' soruları gündeme geldi. İşte son dakika İslam Memiş dolar yorumu...

Dolar kaç TL? İslam Memiş dolar tahmini
dolar,euro,islam memiş,enflasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur Korumalı TL Mevduat sistemi açıklamasıyla dolar sert düşüşe geçerek 10 TL seviyelerini görmesinin ardından tekrar yükselişe geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar/TL kurunda yaşanan yükselişi doğal karşıladıklarını belirtirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar fiyatının hafta içinde 14,50 TL seviyesinin zorlayabileceğini ifade etti. İşte 11 Ocak Salı dolar fiyatı ve ekonomist yorumları. 

11 OCAK DOLAR KAÇ TL? 

Yeni yılın ilk haftasına önemli veri akışı gelirken gözler dolar/TL kuruna çevrildi. Kur Korumalı TL teşvik paketi ardından 18,04 rekorundan 10 TL seviyelerine gerileyen dolar dalgalanmasını sürdürürken yeni haftaya 14 TL sınırında başladı. Peki bugün dolar kaç TL? 

11 Ocak dolar 13,81 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Dolar/TL kuru yükselişini hakkıda yorum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati durumun kontorl altında olduğunu vurgularken köpüğün gitmeye devam edeceğini ifade etti. Analistler hem küresel hem de yurt içipiyasalarda enflasyon etkisinin devam ettiğini ifade ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise; “Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız" ifadelerine yer verdi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre şirket ve kurumlar da artık döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tüzel kişiler 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilecek. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ 

Aralık ayı Fed toplantısına yönelik tutanakların açıklanmasının ardından vatandaşlar ''Dolar düşer mi yükselir mi?'' sorusunun cevabını arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar/TL kurunda Fed etkisinin görüldüğünün altını çizerken Amerika Merkez Bankası'nın 2021’de 2022’de 3 kez faiz artırımı yapacağının sinyalinin iyi okunması gerektiğine dikkat çekti. İslam Memiş bu haftanın önemi olduğunu vurgularken ''Dolarda 14.50’e kadar yükselmek isteyen bir trend görebiliriz. Ya da olumsuz gelen bir veriden sonra dolar kuru 13.00 seviyesine gerileyebilir. Şu anda dolar yatay bir şekilde seyrediyor. Açıklamaya göre bir yön tayini olacaktır. Önümüzdeki hafta boyunca dolarda 12.60 ile 12.20 seviyesi arasında bir gerileme öngörüyorum. Çünkü hükümetin ekonomi programlarıyla ilgili yeni açıklamalar bekliyorum'' açıklaması yaptı. 

Dolar kaç TL? İslam Memiş dolar tahmini

İslam Memiş dolar tahmini ardından sterlin'e de dikkat çekerken 2022 yılında sterlin/TL kurunda iyi bir performasn beklediğini ifade etti. 

EURO NE KADAR? 

2022 yılının ilk haftasında dolar fiyatı ile diğer yabancı ülke para birimleri de yükseliş trendine girerken euro haftanın ilk işlem gününde yatay seyrediyor. Geçen haftayı 15,30 TL'den el kapatan euro 11 Ocak Salı 15,67 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

STERLİN KAÇ TL? 

İslam Memiş dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmanın 3 ay boyunca devam edeceğini vurgularken önümüzdeki aylarda turizme bağlı olarak ülkeye döviz girdisi olacağının aştını çizdi. Bu durum Merkez Bankası'nın elini rahatlatması bekleniyor. Vatandaşlar ve yatırımcılar ''2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı ne olacak?'' sorusuna dolar ve İngiliz sterlini cevabını veren İslam Memiş ''Bugüne bile bakıldığında İngiliz Sterlini/TL kurunda artış yaşanıyor. 2022’de 1 İngiliz Sterlini TL karşılığında parite destekli fiyatı 28-30 TL’ye kadar çıkabilir. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Bu yüzden İngiltere’de enflasyon az hissediliyor” ifadelerine yer verdi. 

11 Ocak Salı sterlin 18,78 TL'den işlem görüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...