Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 09:05

Dolar fiyatında yeni zirve 9,03 (12 Ekim 2021 dolar - euro fiyatları)

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun faiz indiriminin sürpriz olmadığını söylemesinin ardından dolar 9 liranın üzerini gördü. Dolar/TL kurunda 9,0185 zirvesi görülürken haftanın ikinci gününde ise rekor 9,03'e yükseldi.

Dolar fiyatında yeni zirve 9,03 (12 Ekim 2021 dolar - euro fiyatları)
dolar,euro,döviz,türk lirası,dolar TL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirim kararı sonrasında 8,97’ye yükselerek rekor kıran dolar/TL bir süredir sakin seyrini koruyarak 8,83 – 8,88 seviyelerindeki hareketlerini sürdürüyordu.

Ancak küresel piyasalarda doların güçlenmesi ve yurt içinde yaşanan gelişmeler ile dolar kuru yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar ağustos ayı cari işlemler dengesinin fazla vermesiyle 8,92’ye kadar çekildi.

KAVCIOĞLU'NUN MESAJLARI FİYATLANIYOR

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamalar doların ateşini harladı. Kavcıoğlu faiz indirimi sürecinde TL’nin değer kaybını sadece faiz indirimi ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını ifade ederek, “Sürpriz bir indirim yapmadığımızı çok net söyleyebiliriz. Ağustos-eylül gibi faiz indirme yol haritamızı belirtmiştik. Merkez Bankası’nın görevlerini ihmal etmesi ya da bunun dışında karar alması söz konusu değil” diye konuştu.

Bu açıklama ardından dolar/TL yeni zirvesini 9 TL’nin üzerine taşıyarak 9,018’e çıktı. Piyasalar açılmadan hemen önce tarihi seviyeler 9,03 liraya çıktı. Euro/TL ise 10,42 TL’den el değiştiriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...