Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 09:04

Piyasalarda son durum: Dolar ve euro ne kadar oldu?

5 gündür yatay bir seyir izleyen dolar fiyatları haftayı 8,70'in altında kapatmaya hazırlanıyor. Euro fiyatlarında da gerileme devam ederken yeni günde 10,28'den işlem görüyor.

Piyasalarda son durum: Dolar ve euro ne kadar oldu?
dolar,euro,türk lirası,kur,parite

Delta varyantına yönelik gelişmelerin yanı sıra enflasyonist kaygılar ve para politikalarına yönelik belirsizlikler gündemin odağındaki yerini korurken, gözler bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı zamanlaması açısından sıkça işaret edilen ABD'de istihdam piyasası gelişimine dair mevcut tabloyu netleştirecek son verilere çevrildi.

Hafta boyunca 8.67-8.74 bandında değerlenen dolar/TL dün 8,65’in altını gördü. Dolar/TL haftanın son gününde 8,68 TL’den değerleniyor. Euro/TL’de ise hafta başında 10,46'yı gösteren grafikte oklar aşağıya döndü. Euro/TL 10,30’un da altına gerileyerek 10,28 TL’den güne başladı.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6730 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2880 lira olmuştu.

DÖVİZ PİYASASINDA GÖZLER ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİNDE

Yurt dışında bugünün en önemli gündem maddesi, ABD'de açıklanacak
haziran ayı işgücü verileri olacak. Piyasa beklentisi, ABD'de haziran  ayında tarım dışı istihdam artışının 720 bin düzeyinde gerçekleşmesi  yönünde. Buna ek olarak, işsizliğin de yüzde 5,8'den yüzde 5,6'ya gerilemesi  bekleniyor. Enflasyonun göreli yüksek seyrettiği bu dönemde, piyasa  oyuncuları ayrıca ortalama saatlik kazançlardaki seyri yakından takip  edecek.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

12.00 Euro Bölgesi, mayıs ayı ÜFE

14.30 Türkiye, ikinci çeyrek banka kredileri eğilim anketi

14.30 Türkiye, finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri

15.30 ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması

15:30 ABD, haziran ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı

15.30 ABD, mayıs ayı dış ticaret dengesi

17.00 ABD, mayıs ayı fabrika ve dayanıklı mal siparişleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...