Tgrt Haber
06 Eylül 2021 09:40

Dolarda 23 Eylül bekleyişi: Sıra TCMB'nin faiz kararında

Geçen hafta 15 ayın dibini gören dolar fiyatları TCMB'nin 23 Eylül'deki PPK toplantısına odaklandı. Analistler 23 Eylül yaklaştıkça Dolar/TL’de kırılganlığın artabileceğini ve oynaklıkların görülebileceğini belirtti.

Dolarda 23 Eylül bekleyişi: Sıra TCMB'nin faiz kararında
dolar,,türk lirası,

ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk gününde, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporu ile Hazine ihalesi izlenecek. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı da gündemde yer alıyor.

2022-2024 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Program olan ekonomide üç yıllık yol haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Yol haritasına göre hükümetin dolar tahmini bu yıl için ortalama olarak 8,30 lira seviyelerinde olacağı yönünde. Dolar/TL 2022 için 9,27 lira, 2023 için 9,77 ve 2024 yılı için 10,27 lira olarak tahmin edildi.

Dolar kuru geçen hafta 8,25’e kadar geri çekilerek 15 haftanın dibini görmüştü. Cuma günü haftayı 8,30 seviyelerinde kapatan kur pazartesi günü ilk işlemlerde 8,29’dan başladı. Euro/TL ise 9,84'den değerleniyor.

23 EYLÜL’E DİKKAT

Analistler enflasyon verisiyle kurun 8,30 destek seviyesinden tepki verdiğini söyledi. Tepki yükselişinin olması durumunda ise dolar/TL’de 8,40 seviyesine doğru  yükselişler olabileceğinin altını çizdi. Analistler bu hareketlerin dolar kuru için yeni bir yükseliş anlamına gelmeyeceğini kaydetti.  

TCMB’nin 23 Eylül’deki PPK toplantısına yönelik beklentiler ise  yoğun olarak, enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu yinelemek ve  faizlerde değişiklik yapmayacağı yönünde bulunuyor. Analistler bu beklentilerle 23 Eylül yaklaştıkça Dolar/TL’de kırılganlığın artabileceğini ve oynaklıkların görülebileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...