Tgrt Haber
26 May 2021 15:36

Dolarda Ağustos ayı tahmini

Ekonomi gündemini TGRT Haber'de değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükselişle ilgili değerlendirmede bulundu. Memiş, Ağustos ayında doların, 9.00 lira seviyesi üzerinde, 9.00 - 9.25 seviyesi arasında görülmesinin sürpriz olmayacağını açıkladı.

Dolarda Ağustos ayı tahmini
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,altın,para,dolar,kripto para

Ekonomi gündemini TGRT Haber'de değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kripto paralar, altındaki yükseliş, dolardaki yukarı ve aşağı yönlü hareketleri ele aldı.

KRİPTO PARA BALON MU?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Kripto para piyasasında bunun balon olduğu fikrinden vazgeçenler var." dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'ın dün yaptığı konuşmaya dikkat çeken ve konu hakkında yakın zamanda bir düzenleme geleceğini belirten Memiş, "Haziran'da çoğu ulus devletlerin kendi dijital paralarını tanıtacağını ve bu sistemin artık dünya finans piyasalarında uygulanabileceğini söyleyebiliriz." dedi. Memiş, önümüzdeki süreçte kripto paralarda sert düşüşler görülebileceği ve yatırımcı bugünlerde çıkış konusunda önemli fırsatlar yakalabileceğini söyledi.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

İslam Memiş, altın yatırımcılarına "Bir şey değer kaybederken, satın almanız ya da yatırım yapmanız gerekiyor." uyarısında bulundu. "Şubat ayında 400 liradan almayanların, 500 lirayı kıran gram altının peşine koşmasını farklı algılarım. Burada yanlış bir pozisyon var. Yükselişler devam edecek tabii ki ama kar satışını beklemek gerek." diyen Memiş, "Dünya piyasalarında ciddi kargaşa varken, varlıklar orta ve uzun vadede değerlendirilebilinir." tavsiyesinde bulundu.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Dolardaki tahminini de dile getiren Memiş, "Euro dolar paritesi olumlu seyrini devam ettiriyor. Uluslararası piyasalarda dolar baskı altında kalmaya devam ediyor ama buna rağmen yurt içi piyasalarda 8,40 seviyesinin üzerinde bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Ağustos ayında uluslararası piyasada toparlanma bekliyorum, yıl sonuna kadar devam edecek şekilde. Yatırım tavsiyesi değildir, tahminim teknik çalışmam şunu gösteriyor: 9.00 lira seviyesi üzerinde, 9.00 -  9.25 seviyesi arasının görülmesinin sürpriz olmayacağını tahmin ediyorum ben." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...