Tgrt Haber
22 Haziran 2022 07:53 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 08:53

Dolarda gözler bu saatte: Herkes bu açıklamaya kilitlendi

Dolar tüm dünyada değer kazanımını sürdürüyor. Fed'in faiz artırımı ve sıkılaşma tedbirleriyle hızla yükselen dolarda yeni günün ajandasında Fed Başkanı Powell'ın konuşması var. Bugün GES'te de talep toplamanın son günü. Son günlerde 17,33 TL'den yukarı çıkamayarak yatay bir seyir oluşturan kurun açıklamalarla hareketlenmesi bekleniyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Dolarda gözler bu saatte: Herkes bu açıklamaya kilitlendi
dolar

Dolar TL kuru son günlerde yükselen grafiği geride bıraktı. Geçenhaftaya kadar hızla yükselerek 17,30 TL fiyatlarına gelen kur, yaklaşık 1 haftadır bu fiyat bandında seyrediyor.

Dolar ekseninin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed) faiz artırma ve bilanço küçültme adımlarıyla son 4 aydır yönü yukarı. Dolar TL kuru da eş zamanlı olarak Nisan ortalarına doğru yükselişe geçti.

Fed Başkanı Jerome Powell bugün Türkiye saatiyle 16:30'da ABD Senatosu'na para politikası raporunu sunacak. Powell'ın resesyon riskine düşen ABD ekonomisini kaygılardan kurtaran açıklamalar yapması bekleniyor. FEd'in ajandasında mevcut olan enflasyonla sıkı mücadeleye karşılık bu hafta piyasalarda sert yavaşlama değil 'yumuşak iniş' fiyatlanıyor.

Fed'in şahin üyelerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bunun mümkün olduğuna yönelik açıklamalar yaptı. 

Euro kurundaysa Avrupa Merkez Bankasının Temmuz ve Eylül aylarında sıkılaşmaya gidileceğine ilişkin verilen işaretler nedeniyle ivme görüldü.

GES'TE SON GÜN

Öte yandan yurt içindeyse Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) için talep toplamada son güne gelindi. Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde liralaşma stratejisinin paketlerinden olan yatırım aracında bugün son talepler alınacak.

GES ve diğer adımlar döviz kurunda baskılayıcı unsur olarak çalıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...