Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 09:01

Dolarda günün rakamları

Dolar fiyatları güne dünkü seviyelere yakın bir noktadan başlayarak 8,68 TL'den işlem görürken, euro fiyatları ise 10,27 TL seviyesinde hareket ediyor.

Dolarda günün rakamları
dolar,euro,döviz,kur,türk lirası

Yurt içinde önemli bir veri gündeminin almadığı yeni günde, yurt dışında Almanya sanayi üretimi ve ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları izlenecek.

Fed, çarşamba günü 15-16 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını açıklayacak. Böylece piyasa tutanaklarda beklenenden erken bir faiz artırımı olup olmayacağına dair ipuçları arayacak. Fed'in tutanaklarında öncelikle varlık alımlarının azaltılması, faiz artışına yönelik olası dönemler, enflasyon ve iş gücü piyasalarına ilişkin beklentilerin takip edileceğini ifade eden analistler, dolar endeksi, altın fiyatı ve pay piyasalarında oynaklığın artabileceğini söyledi.

Euro ve dolar fiyatları kısmi sakinliğini bugüne de taşıdı. Dünkü işlem gününde 8.68 seviyesine yakın bir miktar alıcılı  kapanış gördüğümüz dolar/TL, bugün 8,68-8,69 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 10,27'den el değiştiriyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6680 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2640 lira olmuştu.

YUKARI YÖNLÜ HAREKET İÇİN GELİŞMELER TAKİP EDİLECEK

ABD 10 yıllık tahvil getirileri yüzde 1,35 ile 24 Şubat'tan bu yana en  düşük seviyeyi gördü. ABD PMI verisi beklentilere paralel 63,7 olarak gerçekleşti. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verisi aylık yüzde 1,94 yıllık ise yüzde 17,53 olarak açıklandı. Analistler enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesinin ilerleyen dönemlerde faiz indirimine ilişkin TCMB'nin elini zorlaştıracağını söyledi. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde yukarı yönlü hareketin devam etmesi beklenilen kurda 8,75  ve 8,82 TL direnç seviyelerinin önemli olduğu belirtildi. Olası satışların görülmesi durumunda ise 8,60 ve 8,54 TL destek seviyeleri test edilmesi bekleniyor.

DOLAR ENDEKSİNDEKİ YÜKSELİŞ EUROYU DÜŞÜRDÜ

Euro Bölgesi uzun vadeli enflasyon beklentilerinin ana piyasa göstergesi 7 hafta sonra ilk kez yüzde 1,62'nin üzerine çıktı. Dolar endeksindeki hafif yükselişle beraber eurodaki değer kaybı devam ediyor. Yukarı yönlü hareketine devam etmesi beklenilen kurda 10,35 ve 10,40 direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor.

Öte yandan delta varyantı etkisi piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ediyor. Her ne  kadar aşıların varyantlar üzerinde etkili olduğu açıklansa da bazı ülkelerin kısıtlamalara geri dönmesi tedirginlik oluşturuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...