Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ocak 2014 09:59

Dolarda yeni rekor

Bankalararası piyasada dolar/TL paritesi, 2,1931 ile tarihi en yüksek seviyesini gördü.

Dolarda yeni rekor
bankalararası piyasada, dolar, yeni rekor, en yüksek seviye, dolar zirve,

Dolar/TL paritesi, yurtiçinde yaşanan politik gelişmeler ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşlerin sınırlı kalmasına paralel olarak küresel faizlere ilişkin artan tedirginliklerin etkisiyle 2,1931 ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Kurdaki fiyatlamada siyasi atmosferin etkili olduğu görülürken, yabancı yatırımcıların tatilden dönüşünün de fiyatlardaki hareketlenmede etkili olabileceği düşünülüyor. Bu hafta başından itibaren yabancı derinliğinin önceki iki haftaya göre artacağını belirten analistler, siyasi açıdan uzun vadedeki belirsizliklerin devam etmesi halinde kurda kalıcı bir düşüşten bahsetmenin zor olduğunu değerlendiriyor.
Merkez Bankası’nın döviz satım ihalelerine rağmen politik gelişmelere bağlı olarak bozulan risk algılamalarının Türk lirası üzerindeki baskıların belirginleşmesine neden olduğunu ifade eden analistler, Türkiye’ye ilişkin algılamaların Türk lirasının seyri açısından belirleyici olacağı haftada yükseliş eğiliminin devam edebileceğini tahmin ediyor. Analistler,  dolar/TL paritesinde 2,15 seviyesinin destek olduğunu belirterek, 2,19 seviyesinin üzerinde kalıcılığın devam etmesi halinde direnç seviyesinin 2,21 olacağını öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...