Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2022 15:57 - Güncelleme : 25 May 2022 16:03

Döviz bürosu gibiler: Bakanlıktan otellere ültimatom gibi mesaj

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yetkisiz dolar alım-satımı yaptığını belirttiği turizm işletmelerine 6 aya kadar 'faaliyet durdurma' cezası verileceği uyarısında bulundu.

Döviz bürosu gibiler: Bakanlıktan otellere ültimatom gibi mesaj
döviz,otel,hazine,maliye bakanlığı

Döviz alım satım işlemlerine yönelik mevcut düzenlemeye dikkat çeken bakanlık, turizm işletmelerinin döviz bürosu gibi çalışmaya başladığını bildirdi.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Tebliği çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü tarafından turizm sektör birliklerine gönderilen uyarı yazısında; son zamanlarda konaklama faaliyetiyle iştigal eden bazı otel, pansiyon gibi iş yerlerinde yetkisiz olarak döviz alım satımı yapıldığına, internet sitelerinde de söz konusu hususun 'otel hizmeti' olarak duyurulduğuna rastlandığı bildirildi.

Yetkili Müessese Faaliyet Belgesi bulunmayan gerçek yada tüzel kişilerin ticari amaçlı döviz işlemi yapamayacağı hatırlatılan yazıda, yetkisiz olarak dolar alım-satımı yapıldığının tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde iş yerlerindeki tüm faaliyetlerin 1 aydan 6 aya kadar, tekrarı halinde ise sürekli olarak durdurulacağı vurgulandı.

Faaliyet durdurma cezasının, aylar önce rezervasyon yaptıran vatandaşlara ve yabancı turistlere yönelik mağduriyete yol açabileceğine dikkat çeken Bakanlık, bu durumun yaşanmaması için turizm işletmelerinin uyarılmasını istedi.

Kaynak: DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...