Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2021 15:46

Döviz kuru tepetaklak oldu: Otomobil fiyatlarına indirim geldi

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni ekonomik paketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından döviz kurunda sert düşüş yaşandı. Düşüş nedeniyle birçok otomobil firması fiyatlarında indirime gitti.

Döviz kuru tepetaklak oldu: Otomobil fiyatlarına indirim geldi
otomobil,,otomotiv,,indirim,,döviz,,dolar,,euro,

Dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dövize endeksli Türk lirası mevduatı' sistemini duyurmuştu. Açıklamanın ardından döviz kurları adeta tepetaklak oldu.

DOLAR 12 TL'NİN ALTINI GÖRDÜ

Dolar kurunun 18 TL'yi Euro'nun 20,33'ü gördüğü günün ardından Erdoğan'ın açıkladığı finansal alternatifler ve ekonomik tedbirler gece saatlerinde dövizde düşüşün başlangıcı oldu. Gece saatlerinde başlayan düşüş günün ilk işlemleriyle birlikte yeniden hız kazandı ve Dolar 12'nin altını gördü.

OTOMOTİV FİRMALARI HAREKETE GEÇTİ

Dövizdeki artış nedeniyle zam uygulayan otomotiv firmaları düşüşün ardından indirim için kolları sıvadı. Sabah saatlerinden itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, web sitelerini kapatarak değişim için harekete geçti. Hemen ardından ise BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai ve Citroen de güncelleme yapan firmalar arasına eklendi.

Döviz kuru tepetaklak oldu: Otomobil fiyatlarına indirim geldiDöviz kuru tepetaklak oldu: Otomobil fiyatlarına indirim geldi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...