Tgrt Haber
25 Aralık 2021 12:02

Zincir marketler utanır mı? Döviz kurundaki düşüşten sonra balıkçıdan anlamlı hareket

Zincir marketler jet hızıyla arttırdıkları fiyatları, dolar düşmesine rağmen indirmeye yanaşmazken küçük esnaf örnek davranışa imza attı. Balık fiyatlarını yarı yarıya düşüren balıkçı, küçük esnaf olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek aynı hassasiyeti diğerlerinden de beklediğini dile getirdi.

Zincir marketler utanır mı? Döviz kurundaki düşüşten sonra balıkçıdan anlamlı hareket
balıkçı,,düzce,,esnaf,,küçük esnaf,,indirim,

Düzce'de balık satarak geçimini sağlayan bir esnaf, döviz kurundaki hareketliliğin ardından artan fiyatları indirdi. Doların yükseldiği günlerde birçok satıcının yükselişi etikete yansıtmasının ardından vatandaş zor duruma düştü. Ekonomide atılan adımlarla kurda düşüş yakalandı ancak bu düşüş zamların geri çekilmesini sağlamadı. Vatandaşın mağduriyeti devam ederken küçük esnaf duruma el attı.  Düzce’de balıkçılık yapan bir esnaf, dolar kurunun düşmesinin ardından balık fiyatlarında indirimler yaparak örnek bir davranışa imza attı.

Zincir marketler utanır mı? Döviz kurundaki düşüşten sonra balıkçıdan anlamlı hareket
Balık fiyatlarındaki değişiklik en çok vatandaşın yüzünü güldürdü.

KÜÇÜK ESNAF ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından dolar 11 liraya kadar düştü. Döviz kuru yükselmesi ile birlikte bir çok ürüne zam yapan kişilerin dövize gelen indirim ile birlikte herhangi bir indirim yapmadığını gören Düzceli Balıkçı Tuncay Kılıç, elini taşın altına koyarak balık fiyatlarında indirimler yapmaya başladı.

Zincir marketler utanır mı? Döviz kurundaki düşüşten sonra balıkçıdan anlamlı hareket
Küçük esnaf fiyatları bir bir düşürürken sıra 'zincir marketler'e geldi.

"DİĞER ESNAFIN DA İNDİRİME GİTMESİNİ BEKLİYORUZ"

Vatandaşların indirimi görmesinin ardından mutlu olduklarını dile getiren Balıkçı Tuncay Kılıç, şöyle konuştu:

"Döviz kurunun düşmesi ile birlikte bizler de elimizi taşın altına koyduk. İstavrit gibi bir çok balıkta indirime gitti. Örneğin 100 liraya sattığımız balığı 80 liraya, 30 liraya sattığımız balığı 15 liraya kadar düşürdük. Bu zaman zarfında biz de böyle bir şey yaptık. Doların inmesi ile birlikte bizler de fiyatları aşağıya çektik. Diğer esnafın da indirime gitmesini bekliyoruz. Biz küçük esnaf olarak elimizden geleni yaptık. Sıra onlarda diye düşünüyorum"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...