Tgrt Haber
23 Aralık 2021 10:13

Son dakika: Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayana denetimler artıyor

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız" dedi.

Son dakika: Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayana denetimler artıyor
fiyat artışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdaki dalgalanmanın önüne geçmek ve fiyat istikrarını sağlamak için açıkladığı yeni ekonomi modeli sonrasında döviz kuru tarihi bir düşüş yaşadı, Türk lirasının değeriyse arttı. Toplumda başta gıda ve otomotiv sektöründe olmak üzere döviz kuru kaynaklı yaşanan zamların geri çekilmesine yönelik beklenti oluştu

Konu hakkında sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız" dedi.

BAKANLIKLAR VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ HAREKETE GEÇTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dün yaptığı açıklamada, kurda belli bir rahatlama sağlandığını, kurdaki düşüşün fiyatlara yansımasında bakanlığın kendini göstereceğini söylemişti. 

 İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de, otomotiv firmalarının indirime gittiğini hatırlatarak "Şirketler yeni fiyatlar için hazırlık yapıyor. İndirimler gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...