Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 10:01

Dolar ve altın piyasaları Fed'e odaklandı

Haftanın ikinci işlem gününde piyasalar Fed’in yarınki açıklamalarına odaklanmış durumda. Ons altın, yarın yapılacak Fed toplantısı öncesi zayıf bir görünüm sergileyerek 1794 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Dün 8,60’ın üstünü deneyen dolar/TL ise bu sabah denge seviyesi olan 8,55 civarlarından el değiştiriyor.

Dolar ve altın piyasaları Fed'e odaklandı
dolar,altın,döviz,euro,çeyrek altın,cumhuriyet altını,gram altın,Türk lirası

Yeniden artışa geçen koronavirüs vaka sayıları ve bunun ekonomiye etkileri konusundaki tedirginlikler piyasalar üzerinde baskıya neden olsa da açıklanan şirket finansal sonuçları ve makroekonomik verilerin beklentileri aşması, iyimser fiyatlamaların devam etmesini sağlıyor. Öte yandan ekonomideki toparlanma, yükseliş eğilimindeki enflasyon ve artan Kovid-19 vaka sayıları arasında sıkışan para ve maliye politikalarına yönelik belirsizlikler, piyasaların ana gündemini oluşturmaya devam ediyor.

Bu anlamda Fed'in bugün başlayacak Açık Piyasa Komitesi toplantısının yarın yayımlanacak kararları ve sonrasında Fed Başkaı Jerome Powell'ın basın toplantısı yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, Fed'in faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini belirterek, üyelerin geçen ay tartışmaya başladığı varlık alımlarının azaltılması ile ilgili yönlendirmenin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

ONS ALTIN ZAYIF GÖRÜNÜM SERGİLİYOR

Ons altın, yarın yapılacak Fed toplantısı öncesi zayıf bir  görünüm sergiliyor. Dolar Endeksi'ndeki değer kaybı ve ABD 10  yıllık tahvil faizlerinde zayıf seyrin sürmesine karşılık, Fed toplantısı öncesi  temkinli bir seyir izleniyor. Ons altın sabah saatlerinde 1794 seviyesi  yakınlarında işlem görüyor.

Fed'in bundan sonraki hamleleri açısından yatırımcılara rehberlik edecek temmuz ayı toplantısının da kritik önem taşıdığını vurgulayan analistler, bankanın varlık alımlarını azaltmayı konuştuğunun bilindiği bir ortamda, yapılacak her türlü yönlendirmenin pay piyasaları fiyatlamalarında etkili olacağını kaydetti. Öte yandan 13 yılın en yüksek seviyesine yükselen enflasyon ile ilgili herhangi bir karar alınıp alınamayacağı merak ediliyor.

Sabahın ilk saatlerinde 494 liradan güne başlayan gram altın, bugün yüzde 0,12 azalışla 493 liradan işlem görüyor. Yatırımcıların en çok ilgi duyduğu çeyrek altın ise dünü 811 liradan kapatmasının ardından bugün 810 liradan satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını da dünkü kapanış seviyesi olan 3 bin 339 liradan alıcı ile buluşuyor.

DOLAR FED ÖNCESİ SAKİN

Uzun Kurban Bayramı tatili sonrası dün açılan piyasalarda dolar/TL 8,60’ın üzerini test etmiş, ardından kademeli olarak yeniden son haftaların denge seviyeleri olan 8,55'e gerilemişti. Dolar/TL bu sabahki işlemlerde de yatay seyrini sürdürerek 8,55-8,56 bandında işlem görüyor. Euro/TL de dünkü kapanış seviyeleri olan 10,10'dan el değiştiriyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...