Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 09:25

Dolar ve altında son durum (13 Temmuz fiyatları)

Dolar fiyatları bir süredir 8.60 - 8.70 arasındaki dar bantta hareket etmeyi sürdürüyor. Gram altın ise hala dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. İşte birçok yatırımcının yakından takip ettiği döviz ve altın piyasalarında son durum...

Dolar ve altında son durum (13 Temmuz fiyatları)
dolar,euro,gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,bilezik

Bu hafta yurt içinde yatırımcılar TCMB’nin açıklayacağı faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası’nın faizleri bu ay da sabit bırakması bekleniyor. Yurt dışında ise yatırımcıların gözü Fed'in adımlarını etkileyebilecek ABD TÜFE rakamlarında ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmalarında olacak.

Bugün yurt içinde sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri takip edilirken, yurt dışında ABD enflasyon verisi beklenecek. Hazine ihaleleri de günün yakından izlenecek gündem maddelerinden olacak. ABD’de ise günün en önemli verisi tüketici fiyatları. İngiltere Merkez Bankası (BOE) da Finansal İstikrar Raporu’nu yayınlayacak.

DOLARDA SINIRLI GERİ ÇEKİLME

2 haftadır yatay bir seyir izleyen dolar kurunda cuma günü başlayan aşağı yönlü hareket sınırlı olsa da pazartesi günü de devam etti. İç piyasada mayıs ayı işsizlik oranlarının açıklanmasından sonra ise dolar fiyatları biraz hareketlendi. Dünü 8,63 liradan kapatan kur yeni güne kapanış seviyesinden başladı. Dolar endeksi ise bir önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,07 altında 92,1 seviyesinde seyrediyor.

Euro dün gün içerisinde 10,21 – 10,31 seviyeleri arasında işlem görürken, kapanışta 10,25 seviyelerinden işlem gördü. Euro/TL'de ise 10,25 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'de artan tahvil talebinin dolar kuru üzerinde etkili olduğunu ve küresel para birimleri karşısında dolar kurunun desteklediğini ifade etti.

ALTINDA GÜNDEM ABD ENFLASYONU

Altın fiyatları delta varyantının oluşturduğu endişe ve ABD enflasyon verisine odaklandı.

Geçen hafta Fed tutanakları öncesi 1.818 dolara kadar tırmanan ons altın, dünkü kapanışta 1.806 dolar seviyelerinde bulunurken, bugün bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerine çıkarak 1.810 dolardan alıcı buluyor.

Dolar ve altında son durum (13 Temmuz fiyatları)

Fed’in yakın zamanda varlık alımı azaltımına başlamayacağına dair beklentiler ve enflasyonun beklentilerin üstünde gerçekleşmesi altın fiyatlarını destekleyebilir.

Gram altın da küresel altın fiyatlarıyla paralel hareket ediyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan gram altın, hafta başından bu yana 501-502 TL civarlarındaki seyrini sürdürüyor. Çeyrek Altın bugün 814 lirayken, cumhuriyet altını ise 3349 TL’den satışa sunuluyor.

22 ayar bileziğin gramı 454 Liradan, 18 ayar bileziğin gramı ise 363 Liradan satılıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...