Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2021 09:24

Dövizde yatay hareket sürüyor

Dolar ve euro hafta başından bu yana yatay seyrini koruyor. Ayın ilk gününde dolar/TL 8,69 TL, euro ise 10,28'den işlem görüyor.

Dövizde yatay hareket sürüyor
dolar,,euro,,kur,,türk lirası,

Piyasalar hızlı bir şekilde yayılan delta varyantının takip ederken, bazı aşıların koronavirüs salgınında görülen bu varyantlara karşı etkili olduğuna ilişkin haberler risk algısını kısmen azalttı. Bu da dolar fiyatlarını diğer para birimleri karşısında baskıladı.

Hafta başından beri yatay seviyede seyreden dolar dolar/TL Perşembe sabahı 8,69 TL’den işlem görüyor. Euroda da benzer bir durum söz konusu. Euro/TL yeni günde 10,32’den işlem görüyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,67 lira, euronun ise10,28 lira olmuştu.

Öte yandan bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilmesi imkanı azami oranını yüzde 20'den yüzde 10'a düşürdü, döviz cinsinden mevduat ve katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranlarını da tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırdı. Yapılan değişiklikler ile ilk aşamada Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin 13,2 milyar TL, döviz cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 2,7 milyar dolar artması bekleniyor. 

Analistler, TCMB'nin zorunlu karşılık oranları düzenlemesinin piyasalar üzerinde bir etki yapmasının beklenmediğini belirterek, Kovid-19'un delta varyantı ve para politikalarının seyri açısından ipucu verecek her türlü veri ve sözle yönlendirmenin gündemin odağında kalmaya devam edeceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...