Tgrt Haber
21 Aralık 2021 12:00

Son dakika! Bakan Nebati saat verdi: Dövize endeksli mevduatın detayları açıklanacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemeyi dün açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemeye ilişkin ayrıntıları saat 14.00'te açıklayacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Son dakika! Bakan Nebati saat verdi: Dövize endeksli mevduatın detayları açıklanacak
Son dakika,Nureddin Nebati,Döviz,Dolar,Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dövize endeskli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemeyi dün açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemeye ilişkin ayrıntıları saat 14.00'te açıklayacağını sosyal medya hesabından duyurdu.  

"MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Nebati saat verdi: Dövize endeksli mevduatın detayları açıklanacak
(Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Twitter'dan yaptığı o duyuru)

DÖVİZE ENDEKSLİ TL MEVDUAT SİSTEMİ NEDİR, NASIL İŞLEYECEK?

Dövize bağlı TL mevduat hesabının ne olduğu ve nasıl işleyeceği milyonlarca vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Lirası'nı koruma planına dair yaptığı açıklamaların ardından, gözler dövize endeksli TL mevduat sisteminin detaylarına ve ne zaman uygulamaya başlanacağına çevrildi.

Sistemin detayları henüz belli olmamak ile birlikte, dövize bağlı TL mevzuat sisteminin işleyişi adım adım şöyle:

  • Bankalarda dövize endeksli hesap açılacak.
  • Hesap açılış tarihi ile vade bitim tarihine bakılarak kur esas alınacak.
  • Ana paraya aylık mevduat getirisi hesaplanacak, bu rakam kur farkından aşağı ise herhangi bir ekleme yapılmayacak.
  • Sonuç olarak, ana paranın getirisi kur farkı ile oluşacak rakamdan düşük ise aradaki farkı, hazine karşılayacak.
  • Paranın hesaba yatırıldığı tarih ile vadenin bittiği tarih arasındaki kur getirisi hesap edilerek, aylık faiz getirisi eklenmiş mevduatın üstüne bu fark yatırıldıktan sonra eklenecek bu fark gelir vergisi stopajına da tabi olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...