Tgrt Haber
15 Şubat 2016 22:03

Draghi, 'Gerekirse harekete geçeriz'

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, piyasalardaki çalkalanma devam ederse harekete geçmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Draghi, 'Gerekirse harekete geçeriz'
draghi,

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesi’nde “Parasal Diyalog” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Draghi, düşük ithal enflasyonun içerideki ücretlere, fiyat oluşumuna ve enflasyon beklentilerine etkilerini inceleyeceklerini, ardından, son dönemdeki finansal dalgalanma göz önünde bulundurularak verdikleri parasal sinyallerin finansal sistem ve bankalar tarafından nasıl iletildiğinin analiz edileceğini belirtti. Draghi, bu değerlendirmeler sonucunda bu faktörlerin fiyat istikrarına karşı aşağı yönlü bir risk oluşturduğu kanısına varılırsa harekete geçmekten çekinilmeyeceğini açıkladı.

Son haftalarda küresel ekonomi ile ilgili endişelerde artışa şahit olunduğunu ifade eden Draghi, faaliyet ve ticaret verilerinin beklenenden daha zayıf geldiğini kaydetti.

Piyasalarda, aralık ayından bu yana zayıflama olduğuna işaret eden Draghi, "Bu durum, küresel ekonomik faaliyetlerin zayıflamasıyla yakından alakalı. Bu özellikle gelişmekte olan piyasalardan ve düşen emtia fiyatlarından gelen ters sinyallerden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Finansal piyasalarda çalkalanmaların devam etmesi halinde ECB’nin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Draghi, ECB’nin mart ayında gerekirse parasal genişleme yapılabileceği sinyalini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...