Tgrt Haber
11 Aralık 2021 17:52

Dropshipping nedir, ne demek? Dropshipping (dropship) nasıl yapılır, avantajları nedir?

İnternet üzerinden yapılan alışverişler, pandemi ile daha da yaygınlaştı ve günümüzde büyük bir kolaylık haline geldi. İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyen girişimciler, yeni ticaret modelleri deneyerek gelir elde etmenin yollarını araştırmaya başladı. Dropshipping (dropship) adı verilen model de bunlardan biri oldu ve konu ile yakından ilgilenen girişimciler "dropshipping nedir, nasıl yapılır?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. Dropshipping'e dair merak edilenler haberimizde..

Dropshipping nedir, ne demek? Dropshipping (dropship) nasıl yapılır, avantajları nedir?
dropshipping,dropship,e ticaret,online alışveriş

 

"Dropshipping nedir, nasıl yapılır? Dropshipping ne demek, tanımı nedir? Avantajları ve dezavantajları nedir?" soruları gündemde yerini aldı. İnternet üzerinden satış yapmak isteyenler, dropshipping modeli ile stoksuz e-ticaret yapmanın yollarını araşatırmaya başladı. İşte, şirket kurmadan e-ticaret yapmak için yapılması gerekenler ve dropshipping'e dair merak edilenler...

DROPSHIPPING NEDİR, NE DEMEK?

Dropshipping, satılması planlanan ürünleri stoklamaya ve depolamaya gerek kalmadan, alıcı ve satıcı arasında bir köprü oluşturarak yürütülen bir e-ticaret modelidir. Dropshipping (dropship), “direkt nakliye, doğrudan gönderim” olarak tanımlanabilir. Ticaret jargonunda ise “stoksuz e-ticaret” bilinmektedir ve bu model, internet üzerinden satış yapmak için en çok tercih edilen yöntemlerdendir.

Dropshipping'de; alıcı, satıcı ve tedarikçi olmak üzere üç temel taraf vardır, başrol ise satıcıdır. Satıcı ve tedarikçi aynı olduğunda model, B2C ticarete döner. Stoksuz e-ticaret yapan satıcı, stoklarını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Satmak istediği ürünleri e-ticaret sitesi üzerinde ya da sanal pazar yerlerinde listeler. Alıcılar ise ürünü sipariş eder ve gelen sipariş ise üreticiye tedarik edilir. Bu aşamadan sonra, ürünün gönderimi ve kargo süreci ile tedarikçi ilgilenir. Tedarikçi kendi deposundaki ürünü alıcıya gönderir, bu sebeple, tedarikçi herhangi bir pazarlama çalışması yapmadan; satıcı ise üretim ve depolama yapmadan satış işlemini gerçekleştirmiş olur. Satıştan elde edilen gelir ise anlaşmaya göre iki taraf arasında paylaşılır. 

Dropshipping nedir, ne demek? Dropshipping (dropship) nasıl yapılır, avantajları nedir?

DROPSHIPPING AVANTAJLARI NEDİR

  • Düşük maliyetlidir.
  • Sermayesi büyük olmadığı için zarar riski düşüktür.
  • Farklı sektörlerden çok sayıda tedarikçi ile aynı anda çalışılabilir.
  • Tedarikçi sayısı çokluğu sebebi ile ürün çeşitliliği artar, müşteri kitlesi genişler.
  • Tüm süreci evden dahi yürütmek mümkündür. 
  • Satıştaki ürünler sorumluluk dâhilindedir, stok maliyetlerini tedarikçi takip eder.
  • Kargo anlaşmalarına gerek yoktur.
  • Üretim, depolama, paketleme, personel maaşı ve benzeri masraflar yoktur.
  • Başlangıç sermayesi düşüktür ve iş yükü azdır.
  • Büyük ölçekli organizasyonlara ihtiyaç yoktur.
  • Bir kişi tarafından yönetilebilir.
     

Dropshipping nedir, ne demek? Dropshipping (dropship) nasıl yapılır, avantajları nedir?

DROPSHIPPING NASIL YAPILIR?

Özel bir e-ticaret sitesinde ya da sanal pazar yerlerinde yapılabilen drophipping için bir e-ticaret sitesi açmanız ya da sanal pazar yerlerinde bir mağaza kurmanız yeterli olacaktır. İki yöntemi de kullanmanız size daha fazla satış kanalı sunacaktır. Bunun için aynı zamanda tedarikçilerinizle de anlaşmanız gerekir. Sitenizi ya da mağazanızı açtıktan sonra, tedarikçi ile anlaşmanız ile birlikte, satabileceğiniz ürünleri listeleyebilirsiniz. Ürün listeleme sürecinde genellikle XML entegrasyonu kullanılır; bu sistemi kullanmazsanız tüm ürünlerin açıklamalarını, özelliklerini ve görsellerini tek tek girmeniz gerekir. Bu sebeple, tedarikçilerinizden XML verilerini temin etmelisiniz. Verileri girdikten sonra ürünleriniz listeleyerek satışa başlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra en önemlisi, ürünleri doğru ve etkili bir şekilde pazarlama yeteneğinize bağlıdır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...