Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2016 22:21

Dünya Bankası'ndan Kosova'ya 22 milyon euroluk kredi

Dünya Bankası, Kosova'ya ülkenin orta kesiminin su ihtiyacını karşılayacak İbre kanalının tadilatı için 22 milyon euro kredi verdi.

Dünya Bankası'ndan Kosova'ya 22 milyon euroluk kredi
dünya bankası, kosova,

Dünya Bankası, Kosova'da "Su Güvenliği ve Kanal Koruması Projesi" için 22 milyon euroluk krediyi onayladı.

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, 22 milyon euroluk kredinin, başkent Priştine yakınlarındaki Mihaliç köyünde İbre kanalının kapalı kısımlarını düzenlemek, su akışını durdurmak ve olağanüstü durumlarda su talebini dengelemek için yapılacak işlerde kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Su Güvenliği ve Kanal Koruması Projesi" kapsamında, su kirliliğini önleyecek ve su kaynaklarını yönetecek ekipmanların da verilen krediyle finanse edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve "Iber-Lepenc" firması tarafından 2016 ila 2022 yılları arasında yapılması planlanan projenin Dünya Bankası Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) kredisiyle yürütüleceği aktarılan açıklamada, kredinin ödemesiz 5 yıl olmak üzere 25 yıl vadeli olduğu kaydedildi.

Öte yandan, başta başkent Priştine olmak üzere Kosova'nın orta kesiminin su ihtiyacını karşılayacak İbre kanalının, 1970 yılında inşa edildiği ve toprak kayması nedeniyle hasar gördüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...