Tgrt Haber
08 May 2014 18:19

2016 yılına kadar Barclays 19 bin kişiyi işten çıkaracak

İngiltere merkezli dünyanın en büyük bankalarından Barclays, 2016 yılına kadar 19 bin kişiyi işten çıkartacağını açıkladı.

2016 yılına kadar Barclays 19 bin kişiyi işten çıkaracak
barclays, barclays iş imkanı, barclays bankası,

Banka çalışanlarından yaklaşık yüzde 10'u (14 bin kişi) bu yıl işsiz kalacak. Üç yıl içerisinde işsiz kalacakların yaklaşık yarısı İngiltere dışında çalışanlar. Barclays daha önce ise bu yıl 10-12 bin kişiyi işten çıkarmak istediğini açıklamıştı. BBC ekonomi muhabiri Andrew Walker, işten çıkarılacakların çoğunun Barclays'in yatırım bankacılığı bölümünde görev yaptıklarını aktardı. Bankanın bu alandaki geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 28 azalmıştı. Aynı oran, Barclays'in kârı için de yüzde 5'ti.
'Kötü banka' kuracak
Barclays yeni stratejisi kapsamında bilançosunu sahip olduğu riskli varlıklardan korumak için yine kendi bünyesinde bir "kötü banka" kuracak. İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa'daki parakende bankacılık faaliyetlerini ise başka alanlara kaydıracak. Barclays Yönetim Kurulu Başkanı Antony Jenkins yeni stratejileri ile "iş faaliyetlerini basitleştireceklerini" söyledi.
Afrika'ya büyük önem
İngiltere'de beş yılda 400'e yakın şubesini kapatması gündemde olan Barclays, yeni stratejisinde Afrika'ya büyük önem veriyor. Banka kıtayı, "büyüyen ve heyecan verici bir pazar" olarak tanımladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...