Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 18:03

ABD'de işsizlik rakamları belli oldu

ABD Çalışma Bakanlığı, mart ayı tarım dışı yeni istihdam verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında 192 bin yeni iş alanı oluştururken ve yüzde 6,7'lik işsizlik oranı sabit kaldı.

ABD'de işsizlik rakamları belli oldu
abd çalışma bakanlığı, mart ayı tarım dışı istihdam verileri, Dünya Ekonomisi haberleri, Dünya Ekonomisi,

ABD'de işverenler şubat ayında 192 bin yeni istihdam oluşturdu ve bu veriyle yüzde 6,7 lik işsizlik oranı değişmedi. Beklenti, yeni istihdam alanında 200 bin, işsizlik oranında ise yüzde 6,6'dı. Mart ayında işsiz sayısı 10,5 milyonda kalırken gerek işsiz sayısının ve gerekse işsizlik oranının Aralık 2013 den bu yana fazla bir değişiklik göstermediği gözlemlendi. İstihdam, sağlık, madencilik ve hizmet sektörlerinde artarken kamu çalışanlarının sayısında kayda değer bır değişiklik olmadı. Geri kalan sektörlerde, kısmen ay boyunca görülen elverişsiz hava koşullarının da etkisiyle, yeni istihdamın zayıf olduğu gözlemlendi. Verilere göre şubat ayında yaşanan istihdam artışı da 175 bin kişiden 197 bin kişiye revize edilirken ocak ayının 129 bin kişilik değeri de 144 bin olarak düzeltildi. Tarım dışı istihdam verisi ABD ekonomisine ilişkin çok önemli sinyaller vermesi bakımından uluslararası piyasaların en fazla önem verdiği verilerin başında geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...