Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2015 17:22

Ahmedinejad siyasete dönüyor! 'Yakında geliyoruz'

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu günlerde kendi ismini taşıyan bir internet sitesini aktif hale getimesi ve bazı sosyal mecralarda adına sayfalar açmasıyla gündemde.

Ahmedinejad siyasete dönüyor! 'Yakında geliyoruz'
Ahmedinejad, İran Devrimi, Ahmedinejad sosyal medya, Ahmedinejad facebook, Ahmedinejad instagram, Ahmedinejad sosyal medya hesapları, iran, ruhani

İran Devrimi'nin yıl dönümü nedeniyle bazı gazetecilerin sorularını cevaplayan İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bir grup gazeteciyle görüşmesi esnasında Cumhurbaşkanlığı süresince kullandığı ancak sonra bir süre kapalı kalan internet sitesini aktif hale getirdi.Cumhurbaşkanlığı döneminde sosyal medya sitelerini kullanmayan Ahmedinejad'ın bugün Instagram ve Google Plus gibi bazı sosyal medya sitelerinde adına sayfalar açması dikkati çekti.

"YAKINDA GELİYORUZ"
"ahmadinejad.ir" adıyla hizmete başlayan internet sitesinde, Ahmedinejad’ın fotoğrafının üzerine büyük puntoyla "yakında geliyoruz" ifadesine yer verildi. Ahmedinejad’ın bizzat yöneteceği site için 45 kişilik bir konseyin faaliyette bulunacağını duyurdu. Konseydeki kişilerin çoğu eski cumhurbaşkanın iktidarı dönemindeki yakın isimlerden oluşuyor. Ahmedinejad'ın yeniden aktif siyasette yer almak istediği iddiaları zaman zaman İran basınına konu oluyor.

İRAN'DA SEÇİMLER BİR YIL SONRA
İran'da milletvekili seçimlerinin 2016'nın ilk aylarında yapılması bekleniyor. İran'da 2005-2013 arasında cumhu rbaşkanlığı görevini üstlenen Ahmedinejad'ın dönemi ile ilgili yolsuzluk iddiaları basında sıkça yer alıyor. Ahmedinejad'ın yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, bir yolsuzluk soruşturması ile ilgili yargılanmış, suçlu bulunarak beş yıl hapse mahkum edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...