Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2014 20:59

Bu gerçek dünyayı şaşkına çevirdi

Dünyanın en hızlı yeni zengin oluşturan kümelenme bölgeleri arasında yer alan Silikon Vadisi'nde evsiz gerçeği ortaya çıktı.

Bu gerçek dünyayı şaşkına çevirdi
silikon vadisi, ABD, Dünya Ekonomisi haberleri, Dünya Ekonomisi,

Silikon Vadisi genç yaşta onlarca milyarder çıkarsa da ABD'nin en fazla evsiz nüfusunun yaşadığı beşinci şehir oldu. Çıkardığı genç zenginlerle tanınan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Silikon Vadisi için aslında göründüğü kadar görkemli olmadığını gösteren bir veri ortaya çıktı.
EVSİZLER KALDIRIMLARDA YATIYORLAR
Silikon Vadisi ABD'nin en fazla beşinci evsiz nüfusunun yaşadığı bölge oldu. Silikon Vadisi'nde kiralar son zamanlarda yüzde 55 artarken, Silikon Vadisi işçileri ABD'de 4 kişilik aileyi geçindirmek için gereken yıllık 90 bin dolar gelirin altında yaşıyor. Hal böyle olunca Silikon Vadisi caddelerinde birçok zıtlık görmek mümkün. Yeni Mark Zuckerbergler kaldırımları arşınlarken onlara kaldırımda yatan evsizler eşlik ediyor. Evsiz sayısının çoğalması sadece Silikon Vadisi'ne de has değil. Tüm San Fransisco'da evsizlerin sayısı artarken, bu evsizler San Jose'deki kamplara gitmek zorunda kalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...