Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ekim 2021 16:06

ABD'nin nükleer sırlarını FBI ajanına sandviç içinde satarken yakalandılar

ABD, filmlere konu olacak türden bir ajanlık hikayesi ile çalkalanıyor. Biri donanma mühendisi diğeri öğretmen olan çift, ABD nükleer sırlarını yabancı ülke ajanı sandıkları FBI ajanına yaklaşık 9 milyon TL’ye satarken yakalandı. Suçüstü yapılan karı kocanın, bilgilerin yer aldığı SD kartını fıstık ezmeli sandviç içine koyması ülkeyi şoke etti.

ABD'nin nükleer sırlarını FBI ajanına sandviç içinde satarken yakalandılar
ABD,ajan,nükleer sızıntı

ABD’de filmleri aratmayacak bir ajanlık hikayesi yargıya taşındı. 42 yaşındaki donanma mühendisi Jonathan Toebbe ile öğretmen eşi Diane Toebbe, ABD nükleer sırlarını bir başka ülke ajanı sandıkları FBI ajanına satarken yakalandı. Karı koca, ABD nükleer enerjili denizaltıları hakkında sırları sakladıkları SD hafıza kartını fıstık ezmeli sandviç içine saklamış olarak yakalandı. Daha önce ABD’ye ait başka bilgileri de sızdıran karı koca, bilgilerin yer aldığı SD kartlarını gizlemek için yara bandı sargısı ve bir paket sakız kullanmış. Adalet Bakanlığı, karı kocanın tutuklandığını ve FBI tarafından Atom Enerjisi Yasasını ihlal etmekle suçlandığını söyledi. 

 9 MİLYONA SATTILAR

İddiaya göre karı koca, ABD nükleer sırlarını satmak için sözde yabancı bir ülke ajanıyla anlaştı. Aslında FBI ajanı olan sözde yabancı ülke ajanı, güven sağlamak için kripto para birimi Monero üzerinden karı kocaya yaklaşık 9 milyon TL ödedi. Ajan ile buluşma planlayan karı koca, ABD nükleer sırlarını bir SD hafıza kartına koydu ve kartı da fıstık ezmeli sandviç içine yerleştirdi. Karıkoca suçüstü yakalandı. 

ABD'nin nükleer sırlarını FBI ajanına sandviç içinde satarken yakalandılar

DAHA ÖNCE ŞİFRELİ BİR PAKET GÖNDERMİŞ 

Soruşturma Aralık 2020'de bir FBI yetkilisinin Toebbe tarafından yabancı ülkeye gönderildiği iddia edilen bir paketi almasıyla başladı. Paket, Donanma belgelerini ve şifreli iletişim kullanma talimatlarını içeriyordu. Çiftin yarın Martinsburg, W.Va.'daki federal mahkemeye çıkması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...