Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2014 23:55

Rumlardan Türkiye'ye tehdit

Kıbrıs Rum yönetiminin son günlerde doğrudan Türkiye’yi hedef alan tehditlerine bir yenisi daha eklendi.

Rumlardan Türkiye'ye tehdit
Hristomos, türkiye, kıbrıs, rum kesimi, Rumlardan Türkiye'ye tehdit

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, “Türkler aklını başına toplamazsa, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için başlayan müzakereler çöker” dedi.
Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de, önceki gün Türkiye'nin Rumların doğalgaz bulduğu sözde "münhasır ekonomik bölge"ye girmesi halinde müzakerelerden çekilme tehdidinde bulunmuştu. Baf’ta cemaatine açıklamalar yapan Başpiskopos, Türk tarafının adada daima iki devletli bir konfederasyon istediğini öne sürerek, “Türklerin bu tutumundan ötürü müzakereler duracak” dedi. Oysa Kıbrıs Türk tarafı, 11 Şubat’ta başlayan müzekerelerin ortak açıklama metninde, adada 2 kesimli, 2 toplumlu bir federasyonu kabul ettiğini duyurmuştu. Ortak açıklamada “konfederasyon” ifadesi dahi yer almamıştı. Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin başlamasının önemine işaret eden Hrisostomos, “Federasyonla, Kıbrıslı Türklere Rumlarla beraber yaşamaları için bir şans verilecek” dedi. “Umarım Türkler aklını başına toplar” diye konuşan Başpiskopos, aksi takdirde çözüme değil müzakerelerin çökmesine doğru gidileceği tehdidinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...