Tgrt Haber
22 Haziran 2021 15:06

Rusya'dan tartışmalı yaptırım: Aşı olmayana iş yok

Aşı karşıtlığı artmaya başlayınca ülkelerden çeşitli yaptırımlar gelmeye başladı. Son olarak Rusya, aşı olmayan kişilerin çalışma alanlarının sınırlandırılacağını söyledi.

Rusya'dan tartışmalı yaptırım: Aşı olmayana iş yok
rusya,koronavirüs,aşı,covid19

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs pandemisi hala etkisini sürdürürken birçok ülkede aşılanmalar son sürat devam ediyor. Fakat aşı karşıtları koronavirüs aşısını olmayı reddedince bazı ülkeler yaptırım uygulamaya başladı. Rusya da bu konu hakkında yeni kararlar aldığını açıkladı.

Covid-19'a karşı aşılanmamış veya bağışıklık sahibi olmayan kişilerin  Rusya'daki tüm işyerlerinde çalışamayacaklarını ve bu kişilere karşı ayrımcılığa maruz kalabileceğini söyledi. Reuters'ın haberine göre, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, şu açıklamayı yaptı:

“Gerçek şu ki, ayrımcılık kaçınılmaz olarak başlayacak. Aşısı veya bağışıklığı olmayan insanlar her yerde çalışamayacak. Bu mümkün değil.'' 

Kremlin sözcüsü Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, aşı olmayanların çevrelerindekiler için bir tehdit oluşturacağını söyledi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yetkililerin yeni vakalardaki artışı durdurmak için düzenli olarak yeniden aşılama fikrini desteklemeye başlamasıyla bazı Rus bölgelerindeki koronavirüs durumunun daha da kötüleştiği konusunda uyardı.

VAKALARDA ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Rusya, Salı günü, Şubat ayından bu yana tek bir günde en fazla teyit edilen 546 koronavirüs ile ilgili ölüm ve son 24 saat içinde 16.715 yeni COVID-19 vakası bildirdi, yetkililerin dramatik bir artışın devam etmesi, yeni Delta varyantını suçladı.

Yetkililer, insanları aşı yaptırmaya ikna etmeye ve zorlamaya çalışıyor, bunu yapanlara yeni araba ve daire kazanma şansı sunuyor, yapmayanları ise kazanç kaybı ve işten çıkarmakla tehdit ediyor.

Cuma günü Kremlin, vakalardaki artışın suçunu insanların aşı olma isteksizliği ve “nihilizm”e bağladı.

Öte yandan Rusya, dört yerli aşıyı onayladı ve amiral gemisi Sputnik V aşısını birçok yabancı ülkeye sattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...