Tgrt Haber
11 Haziran 2021 15:15

Tam aşıya rağmen 1250 kişilik gemide koronavirüs şoku

Kuzey Amerika'da pandemi sürecinden bu yana ilk kez yelken açan ilk yolcu gemisinde koronavirüs şoku yaşandı. Hem mürettabatın hem de yolcuların aşılı olmasına rağmen iki kişinin Covic 19 testi pozitif çıktı.

Tam aşıya rağmen 1250 kişilik gemide koronavirüs şoku
koronavirüs,covid 19 aşısı,kuzey amerika

 

Pandemi sürecinde Diamond Princess gemisinde yaşnanan koronavirüs kabusunun ardından bir yenisi yaşandı. Geçtiğimiz perşembe günü pandeminin başından bu yana yelken açamayan Celebrity Milennium gemisi ilk kez, misafirleri ve mürettabatıyla beraber denize açıldı.

Gemi, yola çıkmadan önce hem mürettabat hem de yolcular tam aşılıydı fakat koronavirüs gemide patlak verdi.

Son olarak  Karayip adası Saint Martin'in Hollanda kısmı Sint Maarten'den ayrılan gemiden alınan bilgiye göre, testi pozitif çıkan bireyler asemptomatik, şu anda tecritte ve tıbbi ekip tarandan izleniyor. 

Yolcuların uçağa binmeden 72 saatten daha kısa bir süre önce negatif bir Covid-19 taramasının yanı sıra aşı kanıtı sunmaları gerektiğini iddia eden Royal Caribbean, iki kişinin "zorunlu yolculuk testi" sırasında koronavirüse yakalanmış olacabileceklerini söyledi. 

GEMİDE 1250 KİŞİ VAR

Şirket, ortak varış noktalarına uygun eksiksiz protokolleri izlediğini ve yolcularının sağlığını ve güvenliğini korumak için çabaladığını ifade etti. Gemide 600 misafir ve 650 mürettebatın eşlik ettiği iddia ediliyor. Sint Maarten'den hareket eden Celebrity Millennium, Barbados, Aruba ve Curaçao'da yedi günlük bir yolculuğu tamamlayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...