Tgrt Haber
19 Nisan 2014 19:18

TİKA'dan Makedon öğrencilere burs müjdesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) destekleriyle, Makedonya'da Türkçe eğitim gören ilkokul, lise ve üniversiteli 850 öğrenciye, Üsküp'te düzenlenen törenle bursları dağıtıldı.

TİKA'dan Makedon öğrencilere burs müjdesi
tika, makedonya, Türkçe eğitim, öğrenciler, burs, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği, EĞİTİM haberleri, EĞİTİM,

TİKA'nın destekleriyle Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği'nden (MATÜSİTEB) burs alan 250 ilkokul, 300 lise ve 300 üniversite öğrencisine burslarının dağıtılması amacıyla tören düzenlendi. MATÜSİTEB'in Üsküp'teki merkez binasında düzenlenen törene, Makedonya'nın çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerle, TİKA Makedonya Koordinatörü Teoman Tiryaki ve MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim ve diğer yetkililer katıldı. TİKA Makedonya Koordinatörü Teoman Tiryaki, törende yaptığı konuşmada, Makedonya'da yürüttükleri eğitim projesi kapsamında, MATÜSİTEB çatısı altında öğrencilerin burslarını karşıladıklarını bildirdi. Burs için 1600 civarında talep geldiğini ve bunlardan 850'sinin kabul edildiğini belirten Tiryaki, "Her sene artarak devam eden bu desteklerimizin inşallah bundan sonra da devam etmesini ümit ediyoruz. Burs alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. Burs alan öğrencilerin belirlenmesinde MATÜSİTEB yönetiminin çok titiz davrandığını vurgulayan Tiryaki, "Verdiğimiz burslar öğrencilerin bütün maddi sorunlarını çözebilecek nitelikte olmasa da onların eğitim alanında simgesel bir katkısı olacaktırr" dedi. MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim de kurum olarak eğitim çağındaki öğrencilere 7. kez burs dağıttıklarını ifade etti. İbrahim, " MATÜSİTEB eğitim komisyonunun titizliği, vicdanlı ve gayretli çalışmalarının neticesi olarak, TİKA'nın destekleriyle 850 öğrenciye burs dağıtmış olduk. Bu burslar halkımız ve öğrencilerimiz için faydalı ve bereketli olacaktır" diye konuştu. Dağıtılan burslarla Makedonya'nın her bölgesine ulaştıklarını dile getiren İbrahim, "Burs kazanan öğrencileri tebrik ederim. Eğitimlerinde başarılı olmalarını dilerim. TİKA'ya ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bu desteklerinden dolayı teşekkü ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere bursları Tiryaki ve İbrahim tarafından verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...