Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ağustos 2014 10:13

Dünya otomobil devinden, yeni lüks modeline 'Türkçe İsim'

İlk kez geçtiğimiz Mayıs ayında Busan Otomotiv Fuarı'nda AG kod ismiyle görücüye çıkan Hyundai'nin lüks segmentteki yeni modeline vereceği ismi belli oldu.

Dünya otomobil devinden, yeni lüks modeline 'Türkçe İsim'
ag,hyundai,lüks secmen,,türkçe isim,

 Koreli otomotiv devi Hyundai,  BMW ve Mercedes gibi dev markalara rakip olmak için ürettiği yeni sedan marka otomobiline Türkçe olarak 'Aslan' ismini verme kararı aldı.
Hyundai, Aslan ismiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ürettiğimiz otomobil özellikleri açısından tıpkı bir 'aslan' gibi” dedi.Mayıs ayında Kore'de yılın yarısında showroomlarda yerini alacak Aslan'ın Kore'deki satış fiyatının 40-45 bin dolar civarında olması bekleniyor.4.96 metre uzunluğundaki Aslan, Hyundai'nin 4.91 metrelik Grandeur marka otomobilinden daha büyük, 4.99 metrelik lüks sedan markası Genesis'den daha küçük olacak. Ancak Aslan, konforlu iç hacmi özelliği ile diğer modellere fark atacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...