Tgrt Haber
26 May 2021 07:49

Dünyaca ünlü ekonomistlerden Bitcoin açıklaması

Dünyaca ünlü ekonomi yöneticileri Bitcoin hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Kimi ‘tehlike unsuru’ dedi. Kimi ‘görmezden gelemeyiz’ dedi. Kimi de bir miktar aldığını duyurdu. Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin'in bir çeşit para veya finansal varlık olduğu görüşünü reddederek “bunlar daha çok bir balona benziyor” ifadesini kullandı.

Dünyaca ünlü ekonomistlerden Bitcoin açıklaması
bitcoin,kripto para,ekonomi

Bitcoin, yapılan açıklamalarla çalkalanmaya devam ediyor.

BAILEY:BITCOIN TEHLİKE OLUŞTURUYOR

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, zor zamanlar geçiren kripto para piyasasını yeniden düşüşe geçirebilecek açıklamalarda bulundu. Daha önce kripto paraların bir geçerliliğinin olmadığını savunan Bailey, Bitcoin’in tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

BOSTIC:BITCOIN'İ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise, kripto paraların ve dijital finansın hızlı gelişimini görmezden gelemeyeceklerini ifade etti.  Ancak oynaklıklara ve eksikliklere dikkat çekti.

ROUBINI:BITCOIN BALONA BENZİYOR

New York Üniversitesi'nde ders veren ünlü ekonomist Nouriel Roubini, kriptoların bir çeşit para veya finansal varlık oldukları görüşünü reddederek “bunlar daha çok bir balona benziyor” ifadesini kullandı.

ÜNLÜ MİLYARDER DALIO: BITCOIN ALDIM

Dünyanın en büyük yatırım yönetimi firmalarından Bridgewater Associates'in kurucusu Ray Dalio, Bitcoine önce şüphe ile baktı, 2021’de fikrini değiştirmeye başladı ve bir miktar Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı.

BITCOIN MADENCİLİK KONSEYİ KURULUYOR

Sürekli dijital para paylaşımlarıyla gündeme gelen Tesla'nın CEO'su Elon Musk ise Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüğünü belirtti. Bitcoin madencilik konseyinin kurulacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...