Tgrt Haber
07 Ocak 2019 13:40

Dünyaca ünlü yatırım şirketi açıkladı... Dolar düşme ivmesine giriyor!

Dünyaca ünlü yatırım şirketi Goldman Sachs Grup, Amerikan dolarının düşüş ivmesine geçebileceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü yatırım şirketi açıkladı... Dolar düşme ivmesine giriyor!
dolar,,dolar düşecek mi,,dolar tahmini,

Goldman startejistlerinin geçtiğimiz cumartesi günü yazdığı notta, "Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yaptığı açıklamalar Merkez Bankası'nın faiz artırımlarını durdurma ihtimalini güçlendirdi" ifadeleri kullanıldı.

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Powell 2016 yılındaki olaylar için; Çin'deki büyüme yavaşlamasının ortaya çıkardığı endişeler nedeniyle, faiz oranlarının tüm yıl boyunca değiştirilmemesine değindi. Şu an ise faiz artırımlarına ara verilmesi potansiyeli dolar için düşüş ihtimali oluşturuyor.

Zach Pandl liderliğindeki Goldman stratejistlerinin notunda, "Aralık'ta daha yumuşak ABD verileriyle birlikte düşünüldüğünde daha fazla veriye bağlı Fed dolar için daha fazla aşağı yönlü alan oluşturuyor" açıklamasında bulunuldu. Kurumun notunda, "Dolar Endeksi"nde (DXY) 93.0 hedefi ve 97.5 seviyesinde zararı durdur ile aşağı yönlü pozisyon öneriyoruz" ifadelerine yer verildi.

DXY endeksi şu an için Goldman'ın hedef seviyesi olan 93'ün altına  Mayıstan bu yana daha düşmemiş vaziyette.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...