Tgrt Haber
23 Şubat 2015 17:55

Dünyada bir ilk

Dünyada ilk kez uygulanan yöntemle Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda faaliyete geçen tekstil fabrikası, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Adalet Bakanlığı'nın üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla hizmete girdi.

Dünyada bir ilk
dünya, hükümlüler,

Hükümlüler ile dışarıdan alınacak işçilerin birlikte çalışacağı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan ve Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda faaliyete geçen tekstil fabrikasının "Yatırım Lansmanı ve Tesis Açılışı" törenle yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen tekstil atölyesi hakkında bilgiler verdi. Gökmen 1 milyon dolarlık yatırım maliyeti ile istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak olan tesisin günde bin gömlek kapasiteli olduğunu kaydetti.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, efendi devlet tipinden hizmetkar devlet modeline geçildiği günümüz modern Türkiye'sinde bu tesisin örnek olacağını vurguladı. Kaya, "Temenni ederim ki Türkiye ceza infaz kurumlarında bu gibi güzel proje ve yatırımların özel sektör ve bu sektörü temsil eden iş adamlarımız vasıtası ile benimsenmesi ve tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılmasıdır. Sinop'ta göreve başladığım günden bu yana buradaki bu örnek uygulamayı duyan meslektaşlarımız kendi illerindeki açık ceza infaz kurumlarında da benzer yatırımların yapılmasını beklemektedirler" dedi.

"ÖZEL BİR GÜN"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, tesisin Sinop'ta ve Türkiye ekonomisine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Olpak, "Bugün gerçekten bizin çok özel bir gün. Çünkü girişimciliğin ve üretimin büyük bir sosyal payda ile taçlandırıldığı bir günü beraberce yaşıyoruz. Üretimin faklı mecralarda da yapılabileceğini, kamunun vatandaşın mutluluğu için var olduğunu, mutluluklarında ancak çoğaltılarak paylaşılabileceğinin daha fazla farkında olduğumuz bir günü yapıyoruz. Hepinizin bildiği gibi daha önce ağırlı olarak kamu yatırımı olarak gerçekleştirilen ve kapalı cezaevlerimizde uygulanan bu yöntem, farklı üretim tesisleri şeklinde gerçekleşiyordu. Bu defa ortak bir çalışmanın sonucunda toplam 2 bin 500 metrekarelik bir alanda 300 kişiye istihdam sağlayan, yaklaşık 1 milyon dolarlık öz sermaye yatırımı ile yapılan bu yatırımı bir iş adamları derneği olarak önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Cezaevindeki misafirlerimizin, belirli bir dönemde burada olduklarını düşünecek olursak. Onların da bir meslek sahibi olmaları için bu tür yatırımların önemi oldukça büyük" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından katılımcılara plaket yerine MÜSİAD tarafından oluşturulan hatıra ormanına katılımcılar adına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi. Daha sonra Sinop'un fikir ve ilim adamlarından Sabri Gökmen Hocaefendi tarafından yapılan dua ardından protokol üyeleri tesisin açılış kurdelesini kesti. Davetliler açılış sonrası tesisi gezdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...