Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2014 12:49

Dünyanın en pahalı kenti Singapur

Singapur, Economist Intelligence Unit (EIC) tarafından hazırlanan 'Dünyanın En Pahalı Kentleri' listesinde birinci sırada yer aldı.

Dünyanın en pahalı kenti Singapur
dünyanın en pahalı kenti, dünyanın en pahalı kenti nerde, dünyanın en pahalı kentleri listesi, Dünyanın en pahalı kenti Singapur,

EIC tarafından yılda iki kez yayımlanan "Dünya Çapında Hayat Pahalılığı" anketi, 131 kentte yiyecek, içecek, giyim, kira, ulaşım, elektrik, su, doğalgaz, özel okul gibi alanlarda fiyatlar karşılaştırılarak yapılıyor. Ankette New York'taki fiyatlar temel alınıyor. Singapur, listeye göre giyim sektöründe dünyanın en pahalı fiyatlarına sahip. En pahalı kentler listesinde Singapur'u Paris, Oslo, Zürih ve Sydney izliyor. Geçen yılın en pahalı kenti Tokyo, bu yıl listenin altıncı sırasında yer alıyor. Tokyo, yiyecek fiyatları açısından hala dünyanın en pahalı kenti.
EIC'e göre dünyanın en pahalı beş kenti şöyle sıralanıyor:
1. Singapur, Singapur
2. Paris, Fransa
3. Oslo, Norveç
4. Zürih, İsviçre
5. Sydney, Avustralya
Yaşamın en ucuz olduğu on kentin tamamı ise Asya'da yer alıyor. Hayat pahalılığının en az olduğu kent, Hindistan'ın en büyük kenti Mumbai oldu. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi de hayat pahalılığının en az olduğu ülkeler listesinde üçüncü sırada yer aldı. İç savaşın binlerce kişinin yaşamına mal olduğu Suriye, listenin beşinci sırasına yerleşti.
Hayat pahalılığının en az olduğu beş kent şöyle:
127. Şam, Suriye
128. Katmandu, Nepal
129. Yeni Delhi, Hindistan
130. Karaçi, Pakistan
131. Mumbai, Hindistan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...