Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 09:31 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 10:00

Düşük imalat verileri Brent petrole yaradı! Akaryakıta indirim gözüktü (2 Ağustos benzin ve motorin fiyatları)

Avrupa, Çin ve Japonya'nın açıkladıkları imalat verilerinin (PMI) düşük çıkması talep daralması endişelerinden dolayı Brent petrol fiyatında düşüşe neden oldu. Böylece Ağustos ayına düşüşle başlayan Brent petrol, 103,97 dolarla girdiği haftanın ilk gününde 100 doların altına kadar düştü. Uzmanlar ise önümüzdeki süreçte 103,50 direncinin altında kalması durumunda Brent petrolün aşağı yönlü düşüşünü devam ettireceğini belirtti. Bu gelişme de akaryakıta indirim sinyali olarak yorumlandı. Uluslararası piyasada petrol fiyatlarındaki son durum takip ediliyor. "Brent petrol kaç dolar?", "Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu?" "Akaryakıta zam var mı?", "Akaryakıta fiyatları ne kadar?", "Güncel benzin fiyatları ne kadar?", "Benzine zam mı geldi?", "Motorin kaç TL?", "LPG'ye zam mı geldi?" gibi arama yapıyor. İşte Brent petrolde son durum ve 2 Ağustos İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG güncel akaryakıt fiyatları…

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Düşük imalat verileri Brent petrole yaradı! Akaryakıta indirim gözüktü (2 Ağustos benzin ve motorin fiyatları)
Brent petrol,akaryakıt,benzin,motorin,mazot,LPG,otogaz,zam,indirim

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası, Brent petrolün varil fiyatı son dönemin en yüksek seviyelerine çıkmış ve özellikle Türkiye'nin girişimleriyle sonuç bulan 'tahıl koridoru' anlaşmasıyla düşüşe geçmişti. Temmuz ayında 100 doların altını gören ancak uluslararası piyasada yaşanan arz daralmasından dolayı artış gösteren Brent petrol, Avrupa, Çin, Japonya ve Türkiye'nin de açıkladığı imalat sanayinin zayıf verileri sonrası ters yönde hareket etti.

Böylece Brent petrol, gelen düşük verilerin talep daralması endişelerini beslemesi nedeniyle düşüşe geçerek ağustos ayının ilk günü 100 doların altını gördü. Brent petrolün varil fiyatındaki yükseliş ve düşüşler akaryakıt fiyatlarına da yansıdığı için Türkiye ve dünyada benzin ve motorinin litre fiyatının belirlenmesine önemli etki ediyor. Ancak Türkiye'deki düşüşün pompa fiyatlarına yansıması için önce uluslararası akaryakıt fiyatlarına etki etmesi gerekiyor.

PETROL DEVLERİ YARIN TOPLANACAK

Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu 3 Ağustos'ta (yarın) toplanacak. Eylül ayı ile ilgili üretim politikasının görüşüleceği toplantıda, OPEC+'nın üretimini sabit tutaması ya da çok az artırması bekleniyor.

AKARYAKITA İNDİRİM OLACAK MI?

Düşük veriler, düşüş trendine giren Brent petrol fiyatının geçtiğimiz haftalarda peş peşe gelen indirimlerin devam edebileceği şeklinde yorumlandı. Brent petrolde yaşanan bu gelişmeler ve dövizdeki değişikliklerle birlikte uluslararası piyasada petrol fiyatlarındaki son durumu merak ediliyor. "Brent petrol kaç dolar?", "Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu?" "Akaryakıta zam var mı?"

Düşük imalat verileri Brent petrole yaradı! Akaryakıta indirim gözüktü (2 Ağustos benzin ve motorin fiyatları)

İşte 2 Ağustos 2022 güncel akaryakıt fiyat listesi…

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI (2 AĞUSTOS)

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,23 TL
İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,48 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,09 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,22 TL
İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,50TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,33 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI (2 AĞUSTOS)

Ankara'da benzin litre fiyatı 22,34 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı 24,57 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı 11.35 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI (2 AĞUSTOS)

İzmir'de benzin litre fiyatı 22,36 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı 24,62 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı 11,03 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...