Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 13:38 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 15:54

Gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte 8 Ağustos güncel gram altın ve ons altın fiyatı...

Ağustos ayında zirveyi gören altın, yaşadığı düşüşün ardında 8 Ağustos itibariyle tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatlarında yaşanan bu durum yatırımcının altın fiyatlarını yakından takip etmesine neden oluyor. Saat saat güncel altın fiyatlarını araştıran yatırımcılar arama motorlarında "Gram altın ne kadar? 8 Ağustos altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum ne? İşte 8 Ağustos güncel gram altın ve ons altın fiyatı...
Gram altın,Çeyrek altın,Altın fiyatları,Fed,Faiz,ABD,Dolar,İslam Memiş

Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Fed’in faiz kararıyla güçlenen dolar ve Türkiye’deki döviz kuruyla birlikte altın fiyatları büyük bir yükselişe geçti. Ağustos ayıyla birlikte 1031 TL seviyelerine kadar çıkan gram altın hala yükseliş trendini koruyor.

ABD dahil birçok gelişmiş ülkede olmak üzere rekorlar kıran enflasyon rakamları ile birlikte küresel çapta resesyon ihtimalleri endişelere neden oluyor. Bununla birlikte yatırımcıda güvenli liman olan altına yönelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasıyla altın fiyatların küçük bir düşüş yaşandı.

26 Temmuz’dan sonra büyük bir yükseliş trendine giren gram altın 4 Ağustos’ta 1031 TL seviyelerini gördü. 1031 TL ile zirve yapan gram altın bir düşüş yaşadı. Gram altın 8 Ağustos’ta saat 14:00 itibariyle 1029 TL seviyelerinde seyrediyor.

İSLAM MEMİŞ EYLÜL VE EKİM ‘KRİTİK’ DEDİ

Öte yandan İslam Ekonomist İslam Memiş, piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi. ABD’de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde geldiğini belirten Memiş, bir sonraki verilerinde yukarı yönlü revize edildiğini söyledi.

Verilerin açıklanmasından sonra dolar endeksinin 106-107’de dengeleme çabasının sürdüğünü belirten Memiş, verileri yüksek gelince altın ve gümüşte geri çekilme olduğunu söyledi.

Ons altının Ağustos ayında 1730-1780 bant aralıklarını takip etmeye devam ettiğini söyleyen Memiş, “Yükselişlerin devam edebilmesi için 1800’ün görülmesi için tekrar 1780 dolar seviyesinde iki gece kapanış yapması gerekiyor” dedi.

“DEĞER ARTIŞI KAÇINILMAZ OLDU”

Eylül ve ekim aylarının çok kritik olduğunu söyleyen Memiş, Yüksek tansiyon olacak, jeopolitik riskler artmış olacak. Aman dikkat edin. Doların uluslararası piyasalardaki değer artışı kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.

ALTIN NE KADAR OLDU? İŞTE GÜNCEL FİYATLAR...

İşte 8 Ağustos 2022 güncel gram altın, çeyrek altın ve tam altın kuru fiyatları...

GRAM ALTIN NE KADAR?

1.029,49 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

1.695,51 TL

CUMHURİYET ALTIN NE KADAR?

6.975,39 TL

REŞAT ALTIN NE KADAR?

7.186,45 TL

KULPLU REŞAT ALTIN NE KADAR?

7.172,03 TL

ONS ALTIN NE KADAR?

1.782 dolar

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...