Tgrt Haber
12 Ocak 2022 21:25

Düşüş trendindeki Bitcoin'de uzmanlardan uyarı: 'Ölüm Kavşağı' yolunda

Bitcoin'de sert düşüş yatırımcıları endişelendiriyor. Hafta başında başlayan düşüşle birlikte eylül ayından bu yana Bitcoin ilk defa 40 bin doların altına indi. Uzmanlar Bitcoin'in hızla 'ölüm kavşağı' yoluna ilerlediğini dile getirdi. Bitcoin ve kripto para piyasasının düşüş trendine girmesi yatırımcıların beklentisini aşağıya çekti. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın yaptığı anketin sonuçları da düşük beklentiyi gösterdi. Ankete göre yatırımcıların yüzde 45'i Bitcoin yıl sonu beklentisini 40 bin dolar olarak değerlendirdi.

Düşüş trendindeki Bitcoin'de uzmanlardan uyarı: 'Ölüm Kavşağı' yolunda
bitcoin,kripto,kripto para,piyasa,ölüm kavşağı,ölüm kesişimi,death cross

Bitcoin ve kripto para piyasasında sert düşüş durdurulamıyor. Bitcoin'in 50 günlük hareketli ortalaması 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü kesmeye doğru ilerliyor. İlerleme piyasalarda düşüş trendinin başlayacağının sinyali olarak yorumlandı.

30 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEMİŞTİ

Kripto para borsasında en büyük piyasa değerine sahip olan Bitcon'in 50 günlük hareketli ortalaması 200 günlük hareketli ortalamasını en son kestiği dönemde; Bitcoin yüzde 20'den fazla düşüşle 30 bin doların altına gerilemişti.

Pazartesi günü sert bir düşüş yaşayan Bitcoin, Eylül ayından bu yanan ilk defa 40 bin doların altını görmüştü.

KRİPTO PARADA 'BALON' UYARISI

Kripto para borsasında son günlerde tekrar balon tartışmaları gündeme gelmişti.  Aralarında Michael Hartnett’in de olduğu BofA stratejistleri, yaptıkları değerlendirmede merkez bankası sıkılaştırmalarıya birlikte sadece kripto paralarda değil, aynı zamanda paladyum, teknoloji hisseleri ve tarihsel olarak riskli varlıklardaki balonların 'eş zamanlı olarak patladığını' dile getirdi.

RİSKLİ VARLIKLARI ETKİLEYECEK

Infrastructure Capital Advisors Portföy Yöneticisi Jay Hatfield yaptığı değerlendirmede şunlara dikkat çekti:

Fed'den gelen likiditeki azalma, hem öz sermaye risk priminin hem de faiz oranlarının yükselmesine neden olacak. Ortaya çıkan sonuç; para kaybettiren teknoloji hisse senetlerine ve özellikle kripto para birimlerine yapılan momentum odaklı yatırımlar da dahil olmak üzere piyasadaki en riskli varlıkları orantısız bir şekilde etkilemeye devam edecek.

ÖLÜM KAVŞAĞI NEDİR

Finansal verilerde death cross (ölüm kesişimi) ya da ölüm kavşağı olarak nitelendirilen ekonomik terim;  kısa dönemli hareketli ortalama değerlerinin uzun dönemli hareketli ortalama değerlerini keserek aşağıya düşmesi olarak tanımlanıyor. Örneğin; grafşkte 50 günlük ortalama 200 günlük ortalamayı yukarıdan aşağıya doğru kestiğnde, ölüm kesişimi genellikle bir ayı sinyali olarak kabul edilir ve fiyatın daha da düşebileceğini gösterir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...