Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2020 13:19 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Duyan koşuyor, gerçeğinden farksız

Edirne’de tarihi kapalı çarşıda satılan imitasyon takılara altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ciddi talep olduğunu belirten esnaf, düğünlerde kayınvalidelerin ve yakınlarının gösteriş için imitasyon altına yöneldiğini ifade ederek, çeyrek altının 15 liradan bileziğin de 50 liradan satıldığını açıkladılar.

Duyan koşuyor, gerçeğinden farksız
altın,,düğün

Altın fiyatlarındaki artış vatandaşları imitasyon altınlara yöneltti. Edirne’de tarihi kapalı çarşıda 15 liradan 50 liraya kadar satılan gerçeğinden farksız imitasyon takılar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Altın kaplamasıyla dikkat çeken ve fiyatı 50 lira olan bilezikler en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Altın fiyatları arttı, imitasyon ilgi odağı oldu
İmitasyon takıcılık mesleği yapan Edirneli Necmettin Olucay, son zamanlarda altında yaşanan fiyat artışıyla birlikte gerçeğinden farksız sattığı imitasyon takıların vatandaşların ilgi odağı olduğunu anlattı.

Kayınvalidelerin tercihi imitasyondan yana
Düğünlerde gelinlere gerçek altın takılırken, kayınvalidelerin ve yakınlarının gösteriş amaçlı imitasyon altın taktığını söyleyen Olucay, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte imitasyon altına ciddi talep yaşandığını belirtti.

Duyan koşuyor, gerçeğinden farksız

Altınını bozduran, imitasyon takıyor
Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte birçok kişinin altınlarını bozdurduğunu vurgulayan Olucay, kişilerin yinede altını varmış gibi görüntü vermek için imitasyon altın alıp taktıklarını ifade etti.

İmitasyon olduğu belli olmuyor
Vatandaşların imitasyon altınları ayırt edemeyip gerçek sandığına da dikkat çeken Olucay, imitasyon olup olmadığını sadece bu işi yapan kişilerin anlayabileceğini ifade etti.

Çeyrek altın 15 lira
Esnaf Olucay, çeyrek altının 15 liradan, küpelerin 20 liradan ve bileziklerin de 50 liradan satıldığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...