Tgrt Haber
19 Kasım 2021 13:57

DYK nedir? DYK başvurusu nasıl yapılır?

MEB, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının kapsamını genişletti. DYK sınıf düzeyleri, dersler gelişen ve değişen şartlar doğrultusunda güncellendi. Peki DYK nedir? DYK başvuruları ne zaman, kimler başvurabilir?

DYK nedir? DYK başvurusu nasıl yapılır?
DYK,,MEB,

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) kapsamını genişletti. Milli Eğitim Bakanlığı, DYK programına 6. ve 10. sınıfları da dahil etti. MEB resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada DYK takvimi ve kılavuzunu paylaştı. İşte DYK hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar. 

DYK NEDİR? 

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrencilere verilen eğitimlerdir. Ücretsiz şekilde yapılan DYK programında dersler tamamen müfredata göre işlenir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları belirli zaman dilimlerinde öğrencilere eğitim desteği sağlar. DYK kapsamında öğrenciler, pekiştirme ve geri kaldıkları derslerde ise açığı kapatma imkanına sahip olabiliyor.

DYK BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan DYK eylül ayı içerisinde, yaz dönemi kursları ise temmuzun ilk haftasında başlayacak. Yıllık açılan kurslar eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam ederken yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmayacak. Kurs süreleri salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları ve benzeri durumlarda değiştirilebilecek. 

DYK nedir? DYK başvurusu nasıl yapılır?

Kurs açılacak sınıf düzeyleri ve dersler, gelişen ve değişen şartlar doğrultusunda güncellendi. Yapılan yönerge değişikliğiyle 6. ve 10. sınıflar da ücretsiz verilen DYK kapsamına alındı. 6. ve 10. sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları, 29 Kasım'da başlayacak. Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanacak. Açılacak kurslar, Bakanlıkça hazırlanan kılavuzda belirlenen sınıf seviyeleri ve derslerle sınırlı olacak. Ancak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarından "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında olan eğitim kurumları ile uluslararası Anadolu imam hatip liselerinin 9. sınıflarına yönelik Bakanlıkça ayrıca dersler belirlenebilecek.

Geçen yıl Covid-19 nedeniyle yapılamayan yaz dönemi kursları, 2022'de yeniden uygulanacak. Gelecek yıl yaz dönemi kurslarında kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 6-10 Haziran'da yapılacak. Öğretmen başvuruları 13-17 Haziran'da, öğrenci başvuruları 20-24 Haziran'da alınacak. Kurs sınıfları ise 27 Haziran-1 Temmuz'da oluşturulacak. Kurslar, 4 Temmuz 2022'de başlayacak, 28 Ağustos 2022'de tamamlanacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞVURU TAKVİMİ 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) DYK hakkında yaptığı açıklamanın ardından gözler kurs takvimine çevrildi. İşte DYK takvimi: 

  • Kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması: 19-22 Kasım 2021
  • Öğretmen başvurularının alınması: 23-25 Kasım 2021
  • Öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması: 26-29 Kasım 2021
  • Kursların Başlaması: 29 Kasım 2021
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...