Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2015 03:36

E-bebek en büyük rakibini satın aldı

Anne ve bebek alanında 15 yıldır faaliyet gösteren ebebek, Hello Baby & Kids'i satın aldı. Şirketin 130 çalışanı, 4 mağaza ve online satış kanalı bulunuyordu

E-bebek en büyük rakibini satın aldı
ebebek

Sadece anne ve bebek alanına odaklanarak dikey internet sitesi formatında büyüyen ebebek, rakibini satın aldı. Hello Baby & Kids adıyla faaliyet gösteren Batı Ege Kozmetik İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi'nin yüzde 100 hissesini bünyesine katan ebebek, bu şekilde büyüme hızını da katladı. 5 yıl önce pazara giren Hello Baby & Kids'in Türkiye genelinde toplam 130 çalışanı, 4 mağazası ve online satış kanalı bulunuyordu. 

MODELİ DEĞİŞTİRDİ 
2001'de kurulan ebebek, kendi alanında bugüne kadar önemli mesafeler katetti. ABD'de diapers. com, Almanya'da babymarkt. de, İngiltere'de ise kiddicare.uk gibi bebek alanına uzmanlaşan internet sitelerinin pazarda oluşturduğu etkiye Türkiye'de ulaşan ebebek, online kanaldaki büyüme hızını fiziki mağazalarla da destekleme yolunu seçti. ebebek Kurucu Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, 2002'de Türkiye genelinde internet bağlantısının bir hafta boyunca arızalanmasıyla, mağazalaşmanın da gerekli olduğunu anladıklarını söyledi. 2003'te dünyada az rastlanan ve "click to brick" olarak bilinen iş modelini uygulayarak fiziki mağazacılığa geçtiklerini açıklayan Erdoğmuş, şirketin bu alanda geldiği noktaya ilişkin şu bilgileri verdi: "İlk mağazamızı İstanbul Kızıltoprak'ta 50 metrekarelik bir alanda açtık. Bugün 48 mağazaya ulaştık. Yıl sonunu kadar sayının 64 olmasını hedefliyoruz. Şu an 21 ilde faaliyet gösteriyoruz. Ancak yıl sonunda 30 ile ulaşacağız." 

SEÇENEK ARTIYOR 
Halil Erdoğmuş, tüketicilerin internet üzerinden aldıkları ürünleri mağazalardan da değiştirebildiğine dikkat çekti. Erdoğmuş, "Artık dünyadaki bütün siteler bu modele doğru gidiyor" dedi. 

'FARKLI BİR YAPIMIZ VAR'
Halil Erdoğmuş, Türkiye'de internetin yeni yeni yayıldığı dönemde bir e-ticaret sitesi kurarak bu alana giren ilk girişimcilerden biri. Dolayısıyla sektörün dinamiklerini iyi biliyor. "En büyük mağazamız internet" şeklinde bir söylemleri olduğunu belirten Erdoğmuş, her ne kadar perakende sektöründe büyük yatırımlar yapsalar da, ebebek. com'u da geliştirmeye devam ettiklerini söylüyor. Erdoğmuş, "Rakip mağazaların internet siteleri de var. Bizim internet sitemizin ise mağazaları var. Bu, çok temel bir farktır" diyor. 

AYDA 1.2 MİLYON ZİYARETÇİ
Halil Erdoğmuş'un verdiği bilgilere göre ebebek. com'u ayda yaklaşık 1.2 milyonun üzerinde kişi ziyaret ediyor. Şirketin hedefi ebebek'i 2017'den sonra hem internet hem de fiziki mağaza olarak yurtdışına açmak. 

Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...